Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. 2020 Yılında İngiliz Ekonomisi yüzde 10’a Yakın Küçüldü

2020 Yılında İngiliz Ekonomisi yüzde 10’a Yakın Küçüldü

haber haber -
8 0

2020 Yılında İngiliz Ekonomisi yüzde 10’a Yakın Küçüldü. Pandemi ülke ekonomilerini etkilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl İngiltere ekonomisi yüzde 9,9 oranında küçülme yaşadı. İngiltere’de 2020 yılında yaşanan bu denli küçülme son 300 yılda yaşanmadığını belirten uzmanlar 2021 yılı için umutlu olduklarını belirtiler.

İngiliz ekonomisi

Koronavirüsün olumsuz olarak etkilediği ekonomiler arasında yer alan İngiliz ekonomisi 2020’nin son aylarında yaşanan olumlu hava ile durgunluğa girmekten kurtuldu. 2021 yılı başından görülen düzelme sinyalleri ile 2021’den umutlu olduğunu belirten uzmanlar en kötüsünün geride kaldığını umduklarını söylediler.

Milli Gelir Yüzde 1 Oranında Arttı

Resmi verilerin değerlendirilmesine göre İngiltere ekonomisi 2020’nin son çeyreğinde milli gelir yüzde 1 oranında artarken 2021 için umut oldu. 2020 kasım ayında devreye giren ikinci kısıtlamanın etkisi ile yüzde 2,3 oranında küçülme yaşanan ekonomide 2020 Aralık ayından itibaren toparlanma sinyalleri görülmeye başlandı. Koronavirüs nedeniyle alınan tedbirlerin gevşemesi neticesinde ekonominin hızlı bir şekilde toparlanma sürecine gireceğini söylüyorlar. Uzmanlar her şeyin pandemi sürecinden dolayı alınan karantina kararlarının ne kadar süreceği ile bağlantılı olduğunu belirtiyorlar.

Her Sektör Aynı Etkilenmedi

İngiltere’de tüm dünyada olduğu gibi bazı sektörler daha az etkilenirken bazı sektörlerde yıkım daha ağır oldu. Ülkede sanayi sektörü salgından daha az etkilenirken ülke ekonomisinin bel kemiği konumundaki hizmet sektörü büyük bir darbe aldı.

2022 Başlarında Covid-19 Öncesi Seviyeye Dönülür

Uzmanların iyimser yaklaşımları bu yönde olsa bile İngiltere Merkez Bankası Brexit ve pandemi nedeniyle alınan salgın önlemlerinden dolayı bu yıl ilk çeyrekte yüzde 4 oranında küçüleceğinin öngörüyor. İngiltere Merkez Bankasının öngörüsüne göre İngiliz ekonomisi covid-19 öncesi ekonomi seviyelerine 2022 yılı başlarında anca dönebilecek.

İstanbul Havalimanı Avrupa’da En Çok Yolcu Taşınan Havaalanı Oldu

İlgili Yazılar