Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. ABD’den yeni soruşturma

ABD’den yeni soruşturma

haber haber -
12 0

Apple, dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında bulunuyor. Şirket, kullanıcılarına kendi cihazlarının yanında kendi işletim sistemlerini de sunuyor. Bu sayede piyasada rekabet oluşturduğundan dolayı dünya genelinde iyi satış rakamlarına ulaşabiliyor.

Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı adına Ulusal Telekomünikasyon ve Bilgi İdaresi (NTIA), mobil uygulama ekosistemlerinde rekabete ilişkin yeni bir soruşturma başlattığını duyurdu. Bu soruşturmayla birlikte devlet, Apple gibi büyük şirketlere soruşturma açarak mobil uygulama ekosistemlerindeki rekabeti büyük oranda engellemek ve kullanıcıların mağduriyetini azaltmak istiyor.

Özellikle ABD’de bulunun bilgi teknolojileri sektörü diğer dünya pazarlarına göre çok daha büyük. Pazarda birçok teknoloji devi ve küçük işletmeler bulunuyor. Genellikle Apple gibi büyük şirketler, kendi ekosistemlerine zarar gelmemesi için ellerinden gelenleri yapıyorlar ve diğer üreticilerin para kazanmasını engellemeye çalışıyor.

Bu soruşturma sonucunda uygulamalarda herhangi bir değişiklik olup olmayacağı henüz bilinmiyor ancak son zamanlarda Avrupa Birliği ve Birleşik Krallık da dahil olmak üzere birçok hükümet Apple’ın politikalarını inceleyerek rahatsızlıklarını dile getiriyorlar.

İlgili Yazılar