Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Açık Emar Avantajları

Açık Emar Avantajları

haber haber -
7 0

Açık Emar Avantajları

Kapalı emar ile aynı işlevi görmesine rağmen hastalara sunduğu avantajları daha fazladır. Sahip olduğu teknoloji sayesinde daha sık tercih edilir. Kapalı alan korkusu yaşayanlar için büyük rahatlık sağlar. Refakatçi gerektiren hastalar için refakatçi katılımını mümkün hale getirir. Kısa zamanda en doğru görüntüleme işlemi gerçekleştirilebilir. Açık emar kapalı emara göre daha az yan etkiye sahiptir.

Açık Emar Nedir?

Üç tarafı açık daha az gürültüye sahip ve az yan etkisi bulunan görüntüleme sistemine açık emar denir. Kapalı alan korkusu, nefes darlığı, kilo sorunu ve başı yüksekte pozisyon alamayan hastalar için geliştirilmiştir. Hastalıklı dokuların sağlıklı dokulardan ayrılarak görüntülenmesine yardımcı olur.

Açık Emar Fiyatları

Sektörde yer alan açık emar görüntüleme merkezlerinin artması nedeni ile fiyat değişikliklerinin yaşanması normaldir. Aynı marka cihaza sahip olan iki merkez arasında çok yüksek fiyat farklılıkları olabilir. Bu nedenle detaylı araştırmadan karar verilmesini tavsiye etmiyoruz. Açık emar fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için bizleri arayabilirsiniz.

HSG Filmi Nasıl Çekilir?

İşlem için ilk olarak rahim içerisine kontrast sıvı verilir. Bu sıvı sayesinde HSG filmi sırasında rahim içindeki dokular ayrıntılı bir şekilde görünür hale gelir. Sıvı içerisinde iyot tuzu bulunur. İyot X ışınlarını tutmak ile görevlidir. Sıvının herhangi bir zararı yoktur. Rahimde tıkanıklık, darlık ve diğer kısırlığa sorun olan nedenler araştırılır.

İşlem süresi en fazla 15 dakikadır. HSG filmi konforlu ve sorunsuz bir işlemdir. Hastaların günlük yaşam rutinlerini etkilemez. Hamilelik için engel teşkil edebilecek bir rahatsızlığın tespit edilmesinde başarılı bir işlemdir.

HSG Filmi Kullanım Alanları

Jinekolojik rahatsızlıkların tespitinde HSG filmi kullanılır. Kadınlarda düşük kanal problemi, tıkalı kanal, myom varlığı, rahim kanseri ve tüplerde oluşan sorunların tespiti için önemlidir. Genellikle kısırlık tedavisi gören kadınlara uygulandığı düşünülse de jinekolojik onkoloji alanında da çok sık kullanılır.

Antikor Testi Nedir?

Vücudun herhangi bir moleküle karşı belirlenebilir bir antikor üretip üretmediğinin kontrolünün yapılması işlemine antikor testi denir. Tıbbi ismi seroloji testidir. Test içerisinde IgM ya da IgG değerleri araştırılır. Test sonucuna göre kişinin geçmişte bir bakteri ya da virüs ile karşılaşıp karşılaşmadığı kontrol edilir.

Bağışıklık durumunun kontrol edilmesi için önemli bir testtir. Bulaşıcı antijen değerini tespit etmek, transfüzyonu yapılan bir organı vücudun kabul edip etmediğini belirlemek, otoimmün bozuklukları belirlemek ve aşıların kontrolü için uygulanır.

Antikor Testi Kimlere Uygulanır?

Seroloji testi bağışıklık sistemini kontrol etmek isteyen herkese uygulanabilen bir testtir. Testin yapılması için herhangi bir engel yoktur. Tek tüpe alınan 2 ml kan örneği ile çalışılır. Dolaşım ve lenfatik sorunları olan kişilere de uygulanır. Antikor testi uygulanmasında herhangi bir kriter yoktur. Önceki yıllarda sadece özel ve üniversite hastanelerinde uygulanan bir test iken günümüzde devlet hastanelerinde de yapılır.

Antikor Testi Neden İstenir?

Hava değişimi, antijenler ile karşılaşılması, lenf sorunları ve bağışıklık sisteminin kontrol edilmesi için antikor testi istenir. Vücuda giren mikroorganizmalar bir süre sonra antijen oluşturarak bağışıklık sistemini çökertir ve hastalığa neden olur. Erken dönemde tespit edilmesi ciddi sağlık sorunlarının giderilmesine yardımcı olur.

Genel olarak çalışılan iki farklı parametre mevcuttur. IgM lenf dolaşımındaki sorunların tespiti için kullanılırken IgG direkt olarak bağışıklık sistemini gösterir. Herhangi bir antijen taşıdığınızı düşünüyorsanız ya da vücudunuzda hastalık belirtisi fark ediyorsanız vakit kaybetmeden uzman hekime giderek gerekli tetkikleri yaptırabilirsiniz. Erken teşhis her zaman hayat kurtarır ve kaliteli bir yaşam sunar.

 

İlgili Yazılar