Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Açık Emar Nasıl Çekilir?

Açık Emar Nasıl Çekilir?

haber haber -
7 0

Açık Emar Nasıl Çekilir?

Açık emar günümüz teknolojisinde pek çok hastaya konfor ve rahatlığı sunan bir görüntüleme sistemidir. Özellikle kapalı alan fobisi bulunan kişiler ile kronik rahatsızlığı bulunan bireylere büyük bir kolaylık sağlıyor. Hastalıkların tespit edilip doğru tedavi yöntemleri ile müdahale edilebilmesi için emar sistemine ihtiyaç duyulur.

Bu doğrultuda açık emar çekimi için hasta hazır hale getirilir ve üzerinde metal eşya bulunmaz. Çekim işlemleri sırasında hasta dilerse müzik dinleyebilir ve kitap okuyabilir. Problemin kaynağını belirlemek amacıyla görüntülemek istenen alan bilgisayar ortamına aktarılır ve burada radyoloji uzmanları tarafından rapor haline getirilir. Aynı zamanda açık emar görüntüleme kalitesi ve içeriğindeki yüksek teknoloji ile hasta konforunu üst düzeyde sağlıyor.

Açık Emar Nedir?

Açık emar içeriğinde zararlı ışın bulundurmayan görüntüleme cihazıdır. Cihazın üç tarafı da açık olduğu için hasta korkmadan emar çekimine girebilir. Ayrıca ortamın geniş, ferah olması ve daha az gürültü içermesi bu uygulamanın daha fazla tercih edilmesini sağlıyor.

Dolayısıyla hastalıklı dokular ile sağlıklı dokular açık emar sistemi ile görüntülenerek, ayrımı yapılabilir. Kapalı emarda hastalar en az 45 dakika sabit pozisyonda durmak zorunda kalabiliyor. Fakat açık emar hızlı sonuç vermesinin yanında hastaya dilediği gibi hareket etme imkânı da tanıyor.

Açık Emar Kimlere Uygulanır?

Yenilikçi, hızlı ve konforlu bir sistem olan açık emar daha çok kapalı alan fobisi bulunan kişilere uygulanır. Bunun dışında nefes almakta zorlanan kilolu ve diyabet hastaları için de bu yöntem tercih edilir. Çocuklarda da emar çekimi zor olduğu için açık emar kolaylık sağlar.

Anestezili Rahim Filmi Nasıl Çekilir?

Gidilen sağlık merkezinin hizmetleri doğrultusunda rahim filmi fiyatları belirlenir. Özel sağlık kuruluşlarında rahim filmi hastanın isteği doğrultusunda anestezi ile uygulanır. Hastaya verilen düşük dozlu anestezi hastanın ağrı hissetmesini engeller. Özellikle çevreden duyulan duyumlar pek çok kişinin rahim filmi konusunda kaygı duymasına neden oluyor. Bu nedenle rahim filmi anestezi ile çekilir.

Rahim filmi çektirmek isteyen kişi öncelikle sedye üzerinde jinekolojik muayene pozisyonunu alır. Radyoloji uzmanları tarafından rahim içerisine görüntü almak amacıyla kontrat adı verilen madde gönderilir. Bu madde iyotlu sudur ve rahim içerisine basınçlı bir şekilde gönderilir. Böylece kanallarda tıkanıklığa neden olan mukoza gibi maddeler temizlenir. Rahim filmi ücreti her yıl yeniden güncelleniyor.

Rahim Filmi Kullanım Alanları

Sağlık amaçlı kullanılan rahim filmi, kadın doğum uzmanları tarafından istenir. Bu nedenle öncelikle rahim filmi fiyatları hakkında bilgi almak gerekir. Rahim filmi daha çok gebe kalamayan ve tüp bebek tedavisi gören bayanlardan istenir. Bunun dışında rahim kanseri teşhisinde, adet düzensizliğinde ve yumurtalıkların genel durumunu değerlendirmek amacıyla da kullanılabilir.

Rahim Filmi Nasıl Uygulanır?

Rahim filmi ücreti özel görüntüleme merkezinin hizmetleri doğrultusunda belirlenir. Bu nedenle anestezili rahim filmi farklı fiyat tarifesi ile değerlendirilir. Rahim filmi sedye üzerinde ve spekulum adı verilen alet yardımı ile çekilir. Rahim içerisine gönderilen ilaçlı madde rahmin genel yapısını bilgisayar ortamına aktarır. Elde edilen görüntüler doğrultusunda pek çok hastalığın tedavisi gerçekleşen bu çekim işleminin sonucunda başlar.

Radyoloji uzmanları tarafından bilgisayar ortamına aktarılan rahim filmi görüntüleri jinekoloji uzmanına gönderilir. Bu nedenle rahim filmi ücreti tercih edilen doktorun bulunduğu kliniğe göre değişkenlik gösterir.

Rahim Filmi Fiyatları

HSG yani ilaçlı rahim filmi tanılamada kullanılan önemli bir işlemdir. Tüplerin ve rahim içerisinin görüntülendiği rahim filmi fiyatları anestezili ya da anestezisiz gerçekleşmesi halinde belirlenir.

 

İlgili Yazılar