ALO 182 aramak ücretli mi?

ABONE OL
22 Ocak 2021 03:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ALO 182 aramak ücretli mi? MHRS- olarak da bilinen (Merkezi Hekim Randevu Sistemi)  ALO 182 ‘yi aramak ücrete tabimi? 182 aranınca faturaya ekstra ücret yansıyor mu? 182 yi arayanların en çok kafalarını meşgul eden bu tip soruların cevabını merak ediyorsanız cevapları yazımızda..

Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve hastaların hastaneye gitmeden telefon ile hastanelerden randevu almasına yarayan hastane randevu alma sistemini aramak bir bakıma ücretlidir.

ALO 182 Acil Hat Değildir

ALO 182 aramak Acil 112 yada ALO 110 gibi acil durumlarda arama yapılan numaralar gibi değildir.  112 ve 110 acil hatlarını aramak ücretsizdir. Yani telefonunuzda dakika – kontör hatta hat takılı olmasa bile  hiçbir şey olmasa bile 112 yi ve 110 ‘u arayabilirsiniz. Bu numaraları aramak için ücret- kontör ödemezsiniz.

Ama 182’yi aramak acil arama statüsünde olmadığı için arama yapılan hattın özelliğine göre ücret yansıması yapılmaktadır.

ALO 182 Sabit hat gibidir

ALO 182 aramak aynı sabit telefon araması yapmak gibi ücrete tabidir. Yani sabit telefonu olan herhangi bir akrabanızı aramak gibi faturanıza ekstra bir ücret yansımaz. Konuşma dakikalarınız var ise 182 yi aradığınızda ne kadar konuşmuşsanız o kadar  süre dakikalarınızdan düşer.

MHRS 182 aramak ücret alt ve üst sınır belirlidir

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) GSM hatlarından yada sabit hatlardan arama dakikasının alt ve üst ücret sınırlarını belirlemiştir. Bu sınırlara göre Türkiye’de herhangi bir GSM hattından sabit hatları aramanın dakikası en fazla 0.46,25 krş olabilir. Yürürlükte olan tabloya göre GSM firmaları bu üst sınırı aşamazlar. Türk-Telekom dakikası 0.7,15 kr. arası ücretlendirme yapmaktadır. GSM firmalarının ve Türk Telekom’un uyguladıkları tarifeler zaman zaman değişebilmektedir.

ALO 182 aramak sabit hattı aramak gibidir

Hem sabit hatlardan hem de cep telefonlarından ALO 182’yi aramak sabit bir telefon hattını aramakla eşdeğerdir.

182’yi arayınca dakika gitmektedir ekstra bir ücret ödenmez.  Telefonunuzun hattında yer alan paketteki dakika ve ücretsiz dakikalar da 182 aramalarında kullanabilirler.

MHRS ALO 182 hakkında Sağlık Bakanlığı açıkladı

ALO 182 ‘nin kurulması ve işlevi Sağlık Bakanlığı’na yada herhangi bir kuruma ekstra gelir etmek olmadığı için ALO 182 aramasından dolayı arayan vatandaşın gerek telefon hattına gerekse telefon faturasına ilave ücret yansıtılması söz konusu değildir. Bakanlık yetkilileri de “ALO 182 ücretli mi”,”182 yi aramak ücretli  mi” gibi zaman zaman gündem olduğunda bu konuda gerekli açıklamaları yapmakta ve ALO 182 yi aramanın ücretsiz olduğunun altını çizmektedir.

ALO 182 ücretli mi?

Akıllı telefon ve tablet üzerinden de ALO 182 ’den randevu alabilirsiniz. İnternet ve akıllı cihazlar (cep telefonu, tablet vs.) üzerinden alınan randevular ise ücretsizdir. Yani telefon dakikası yada kontör gitme olmadığı için herhangi bir ücret ödenmez.

ALO 182 ‘yi aradığınızda ne kadar ücret ödersiniz ? bu konuda teyit.org ‘un bu yazısına bakabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r