Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Altay Spor Kulübü’nün Yükseliş Hikayesi

Altay Spor Kulübü’nün Yükseliş Hikayesi

haber haber -
7 0

 

Altay Spor Kulübü Süper Lig’e en çok katılan altıncı takımı olarak dikkat çeken aynı zamanda Türkiye’nin ilk kurulan spor kulüplerinden birisidir. İşte karşınızda Altay Spor Kulübünün yükseliş hikayesi

Altay Spor Kulübü’nün yükseliş hikayesi denilince özelikle son zamanlarda Altay Spor Kulübü ligde kazandığı maçlarla dikkat çeken sessiz sedasız bir şekilde yükselişini sürdüren takımlardan birisi olarak dikkat çekmektedir. Bu nedenle Süper Lig’de başarılı grafiğini devam ettirdiği için birçok futbolseverinde dikkatini çekmiş durumda biz de buna bağlı olarak Altay Spor’un inişli çıkışlı Süper Lig yolculuğunu ele aldık.

Altay Spor Kulübü Tarihçesi

Altay, 16 Ocak 1914 yılında kuruldu. O yıllarda İzmir şehrinde Rum, Ermeni ve İtalyanların etkisi önemli bir sorun haline gelmişti. O yılların valisi Rahmi Bey, Vasıf Çınar Bey ile Necati Beye söyleminde “Şark İdadisi” ismi ile bir okul açmasını söyledi. Aslında amacı Rumların ve diğer azınlığın Türkler üzerinde ki etkinliğini yıkmaktı.

Bu amacı ile 16 Ocak 1914 sezonunda aynı okulda aynı zamanda Altay Kulübü adı ile sportif faaliyetlere başlandı. O dönem İzmir’de kurulan Yunan, Ermeni ve İtalyan takımları ile yaptığı maçlarda başarılı sonuçlar alan Altay Spor Kulübü İzmir ve Ege bölgesinde olmak üzere özellikle 1. Dünya Savaşı döneminden sonra ise milliyetçilik akımları nedeni ile de İzmir halkının dikkatini çekmeye devam etti ve bu yıllardan sonra İzmir kulübü Altay yükselişini devam ettirdi.

Süper Lig’de Altay

2021-2022 sezonunda tam 18 yıl sonra tekrar Süper Lig’e yükselen Altay bu yükseliş öyküsü ile dikkat çeken taraftarı aynı zamanda son zamanlarda sağladığı çıkışlı yapısı ile dikkat çekmeye devam ediyor. Lig tarihinde en güzel başarıları iki defa aldığı üçüncülük olan Altay bu yıllarda Türkiye’yi Avrupa’da temsil etme hakkı kazandı.

Süper Lig’e en çok yükselme hakkı kazanan Altay Spor Kulübü 1. Lig’e en çok yükselen altıncı takım olarak da dikkat çekmektedir. Bu başarılı grafiğini en iyi şekilde sürdüren Altay Spor Kulübü’nün bu yıl ne yapacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Kaynak: https://orgalink.net/

İlgili Yazılar