Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Amasya Satilik Rottweiler

Amasya Satilik Rottweiler

haber haber -
10 0

Rottweiler köpekler güçlü irklar türündendir. Eskiden beri var olan bu hayvanlarin kökeni roma imparatorluguna kadar dayanmaktadir. O dönemlerde savaslarda yük erzaklarini korumak için kullanilmislarsa da günümüzde evcillestirilip evlerde kullanilabiliyorlar. Koruma özellikleri olan bu tür köpeklerin bakimi da beslemesi de kolaydir.
Amasya Satilik Rottweiler Köpek Beslenmesi ve Geçirebilecegi Hastaliklar
Amasya satilik Rottweiler satin alip onu nasil dogru sekilde besleyeceginizi bilmek istiyorsaniz, Köpeklerin çogu saglikli olmasina ragmen, türünde sagliklarini etkileyen belirli hastaliklara maruz kalma gibi belirli bir hastaliga yatkinlik sorunlarinin olabilecegini de aklinizda bulundurmalisiniz.
Bu hastaliklarin bazilari eklemleri, gözleri, mideyi ve kalbi etkiler. Büyük boyutlari ve saglamliklari nedeniyle, osteokondroz veya kalça ve dirsek displazisi gibi eklem sorunlari çok yaygindir ve asiri kilolu olmalari durumunda riski ve agriyi artirir.
Bazilari, ciddi vakalarda hafif görme kaybi veya körlüge yol açabilen atrofi ve displazi gibi retina problemlerinden muzdarip olabilir. rottweiler ayrica gögüs morfolojileri nedeniyle mide bükülmesine egilimlidir. Ayrica kalp problemleri de olabilir, bu yüzden bunun farkinda olmali ve onlarin sagligi için veteriner ziyaretleri yapmaliyiz.
Amasya satilik rottweiler tesislerinde iyi bakim ve kaliteli diyet saglikli, güçlü bir hayvan için hayati derecede önemlidir. Beslenmesine dikkat edilirse, saglikli ve uzun bir yasam sürmesi için bahsettigimiz bazi hastaliklarin ortaya çikmasi önlenebilir.
Ailelerin %43’ü evlerinde evcil hayvanlariyla yasiyor. Köpek en sevilen evcil hayvandir. Çalisma verilerine göre insanlarin %31’i evcil hayvanlari olan köpek ve kedilerini diger çevresindeki insanlardan daha önemli görmektedir. Ayrica %71’i evcil hayvanlariyla düzenli olarak iletisim kurduklarini söyler.
Amasya Satilik Rottweiler Sahibi Olmanin Faydalari ve Avantajlari
Amasya satilik Rottweiler ile köpekler harika arkadaslardir ve insanlari sevdikleri için birçoklari en sevilen evcil hayvandir. Köpekler bizi yargilamadan bize belirli bir sekilde davranirlar.
Peki evde köpek beslemenin faydalari nelerdir? Iste bir köpege sahip olmanin size sagliginizin ve esenliginizin diger önemli yönlerinde getirdigi bazi faydalari;
* Egzersiz Yapmaniza Yardimci Olurlar
Amasya satilik Rottweiler köpekleri olan herkes, onlarla yürüyüse çiktiginda ögleden sonralarin tadini çikarmis olur. Diger evcil hayvanlar birçok yarar saglar, ancak bir evcil kediyi yürüyüse çikarmak çok yaygin degildir. Köpeklerin günde birkaç kez kendilerini rahatlatmak için disari çikmalari ve saglikli bir yasam sürmeleri için uzun yürüyüslere ihtiyaçlari vardir.
Yürüyüs mükemmel bir aerobik egzersiz oldugu için bu yürüyüslerde onlara eslik etmek de size fayda saglar. Yürümenin daha iyi uyumaniza yardimci oldugunu, yasam satılık rottweiler süresini uzattigini veya Alzheimer riskini azalttigi bir gerçektir.

* Daha Aktif Bir Sosyal Yasam
Amasya satilik Rottweiler ile yürüyüse çikmak, sadece fiziksel egzersiz ile kilo vermek ve daha fazla kardiyovasküler sagligin keyfini çikarmak için mükemmel bir firsat degildir. Bunlara ek olarak, yeni insanlarla tanismak için harika bir firsattir. Köpeklerin siklikla kostugu parklar, sizinle ayni hobiden hoslanan insanlarla doludur.

* Mükemmel Bir Tedavi Araci
Içinde Hayvan Destekli Tedavilerde, en çok kullanilan hayvan köpektir birçok psikolojik, sosyal ve fiziksel faydalar. Çocuklar, ergenler, yaslilar, akil hastalari vb. köpeklerden yararlanir. Kisilerde fayda ve yararlar elde etmeye katkisi olan terapötik bir kaynaktir.

* Daha Iyi Kardiyovasküler Saglik Olusumu Sunarlar
Bir köpege sahip olmak kardiyovasküler olarak kisiyi iyilestirir. Yalnizca egzersizlere izin verdigi için degil, ayni zamanda bir köpegi satılık yavru rottweiler sevmek gibi basit bir hareket, kalp atis hizini ve kan basincini düsürdügü için faydalidir.
Çin’de yapilan arastirmalar, köpek sahiplerinin en düsük kolesterol seviyelerine sahip oldugunu ve kalp krizi gibi durumlar yasama olasiliklarinin daha düsük oldugunu bulmustur.

* Daha Az Stresli Olursunuz
Köpeklerin stres seviyelerini düsürdügünü gösteren çok sayida çalisma yapilmistir. Köpeginizi sevmek, onunla oynamak veya onun sevgisini fark etmek gibi basit bir gerçek, günlük olarak stres seviyenizi azaltabilir. Bilim adamlari, bir köpege sahip olmanin stres hormonu kortizolünü azalttigini gösteriyor.

İlgili Yazılar