Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Arttırılmış gerçeklik teknolojisi

Arttırılmış gerçeklik teknolojisi

haber haber -
6 0

Volkswagen ve Microsoft, artırılmış gerçeklik gözlükleri ile sürücülere trafik bilgilerinin, hava koşullarının, alışveriş önerilerinin ve mimari vurguların yol boyunca holografik olarak aktarılacağı bir geleceği bizlere şimdiden sunuyor.

Volkswagen ilk olarak 2015 yılında Race Trainer Golf R otonom aracında HoloLens teknolojisini kullandı. Ancak arttırılmış gerçeklik gözlüğü beklendiği gibi çalışmayınca Alman firma Microsoft ile ortak çalışma kararı aldı. 2018 yılından beri birlikte çalışan iki şirket, bu anlamda önemli yol kat etmiş görünüyor.

HoloLens, ilk etapta insanların hareketlerini sensörler aracılığı ile takip etmek için tasarlandığı için bir otomobilin hızına yetişemiyordu. Bu durumu çözmek adına Hareketli Platform modu geliştiren araştırmacılar ayrıca otomobil ve HoloLens arasında daha sağlıklı bir bağlantı kurmayı başardılar.

Tüm bu gelişmeler HoloLens’in sürücüye ihtiyaç duyduğu tüm bilgileri aktarmasına mümkün kılıyor. Henüz markaların bu teknoloji ile ne yapacaklarını bilmiyoruz ancak paylaşılan görseller oldukça dikkat çekici. Sürücü arttırılmış gerçeklik gözlükleri ile navigasyon bilgilerinin yanı sıra yaya ve yol bilgilerine de ulaşabiliyor.

Şirket ayrıca, kullanıcıların iklimlendirme elemanlarını fiziksel düğmelere dokunmadan kontrol edilmesini sağlayan “karma gerçeklik” sistemini de ortaya koydu. Bu sistem geliştirilerek ilerleyen dönemde çok daha fazla bilgiyi kullanıcılara aktarabilir.

İlgili Yazılar