Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Burun Estetiği Operasyonu

Burun Estetiği Operasyonu

haber haber -
8 0

Burun Estetiği Operasyonu
Teknolojinin gelişimi ile birlikte insan hayatında giren estetik işlemleri, son yıllarda görünümüne önem veren kadın erkek herkes tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Bu anlamda estetik operasyonlar arasında yer alan burun estetiği, burun kısmında şekil bozukluğu yaşayan herkes tarafından yaptırılıyor.

Yüzün orta kısmında olan ve dışarıdan bakıldığından en çok dikkat çeken burun, gerek fonksiyonları açısından, gerekse görünüm açısından bazı işlemlerin yapılmasını gerektirebilir. Burun şekil bozukluğundan dolayı kişilerin yaşayacağı olumsuz durumlar özgüven eksikliği gibi birçok kötü sonuçlara neden olur. Estetik açıdan olduğu gibi, hayati açıdan da büyük bir önem taşıyan burun bölgesinde, anormal durumların görülmesi durumunda burun estetiği yaptırmak en doğru seçimler arasında yer alır.

Burun Estetiği Nedir?
Tıp dünyasında rinoplasti olarak bilinen burun estetiği burun görünümünü değiştirmek için yapılan cerrahi müdahalelerin başında gelir. Burun estetik işlemlerine herhangi bir kaza durumundan dolayı yaralanma ya da burun kısmının deforme olması, deformelerin onarılarak burnun eski haline kavuşmasını sağlanması veya kişilerde doğuştan yaşanan burun şekil bozukluklarında tercih edilir.

Burnun fiziksel anlamda görünümünü değiştirmek ya da yaşanan bazı solunum bozukluklarını en aza indirmek için burun estetik operasyonları en ideal seçimler arasında yer alır. Yapılacak işleme göre de burun estetiği fiyatları değişiklik gösterir. Burun üst kısmı kemikten ve alt kısmı da kıkırdaktan meydana gelmiştir. Deri ile kaplı bir yapıya sahip olan burun, solunum sistemi için oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu neden ile burundan kaynaklı olarak yaşanan sağlık sorunlarının mutlaka kontrol altına alınması ve gerek duyulduğunda müdahale edilmelidir.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?
Burun estetik işlemleri, kişilerde gerek görüldüğünde burun içerisinde kemik, kıkırdak ve deri dokusunda değişimler yapılabilir. Burun estetiği işlemleri yapılmadan önce hastanın diğer fiziksel özellikleri, burunda bulunan kusuru ve buruna yapılacak olan işlemler mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Burun estetik ameliyatı için hekimler tarafından uygun görülen her hasta için özel planlama yapılır. Bu noktada; burun estetiği fiyatları işlemlere bağlıdır.

Burun ameliyatı öncesinde yapılan hazırlıkların ardından ameliyat ortamlarında burun estetik işlemleri gerçekeleştirilir. Burun estetik ameliyatları sonrasında hastaneden aynı gün içerisinde taburcu olunabilir. Öyle ki bazı durumlarda hekim uygun gördüğüde ameliyat ayakta yapılabilir. Tüm ameliyatlarda olduğu gibi, burun estetiği ameliyatında da anestezi kullanımı yapılır.

Burun Estetiği Kimlere Uygulanır?
Burun estetik işlemlerini sağlamış olduğu avantajlar nedeni ile birçok kişi detaylı araştırmalar içerisine girerler. Bu anlamda fiyat araştırmalarının yanı sıra, işlem için kimlerin uygun olduğu da en çok merak edilenler arasında yer alır. Burun estetik işlemleri estetik kaygısı yaşayan, estetik ile birlikte fonksiyonel bozukluklar yaşayanlar ve foksiyonel sorunları olan tüm hastalar için uygundur.

Burun Estetiği Yöntemleri Nelerdir?

Tüm ameliyatlarda olduğu gibi burun estetik ameliyatlarında da kişinin burun yapısına göre belirlenen farklı teknikler kullanılır. Burun estetik ameliyatları genel anlamda iki farklı teknikler kullanılarak gerçekleştirilir. Bu anlamda burun estetik ameliyatları açık burun estetği ve kapalı burun estetiği olmak üzere iki farklı gruplara ayrılırlar. Ancak buruna yapılan tüm estetik işlemlerinin endikasyon olması gereklidir.

Burun Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?
Burun estetik ameliyatı yapılan gün içerisinde hastanın herhangi bir aksilik ile karşı karşıya kalmaması durumunda taburcu edilebilir. Burun estetiği ameliyatı sonrasında hasta, ortalama 48 saat kendisini mutlaka dinlenmeye almalıdır. Ayrıca alın ve yanak bölgelerine soğuk uygulama yapmakta fayda vardır. Burun estetik ameliyatı sonrasında yüzde kızarıklık ve şiş yaşanması normaldir.

Burun Estetiği Fiyatları 2021
Burun estetik ameliyatlarında en çok burun estetiği fiyatları araştırılmalıdır Burun estetik ameliyatında birçok firmanın hizmet vermesi, burun estetiği fiyatları konusunda da değişikliklerin yaşanmasına neden olur. Burun estetiği ameliyat fiyatlarında burnun yapısı ve yapılacak olan şekil etki eder. Ayrıca firmadan firmaya da kullanılan makineler nedeni ile burun estetiği fiyatları değişiklikler gösterir.

https://estevienclinic.com/burun-estetigi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

 

İlgili Yazılar