Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Christine Lagarde “Kripto-aktifler bir para birimi değil”

Christine Lagarde “Kripto-aktifler bir para birimi değil”

haber haber -
13 0

Christine Lagarde “Kripto-aktifler bir para birimi değil” Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Bitcoin ve benzeri kripto-aktiflerin spekülatif varlıklar olduğunu belirterek yatırım yapanların bu varlıkların riskleri hakkında bilgi sahibi olmaları gerektiğini vurguladı.

Lagarde “Bitcoin gibi kripto varlıklara yeni bir düzenleme getirmeyi düşündüklerini” ifade etti. Kripto-aktiflerin para birimi olmadıkları spekülatif yanlarının yüksek olduğunun altını çizdi. BFMTV’nin konuğu olan Lagarde, kullanımının her geçen gün artış gösterdiği kripto paralar hakkında “Özel sektör para ile ilgili bir faaliyet yürütüyorsa diğer para birimleri gibi tamamen aynı kurallara ve aynı denetim mekanizmalarına tabi olması zorunluluğu var” diyerek denetim mekanizmasının olması gerektiğinin üzerinde durdu.

Kripto paralarda ihtiyaç duyulan şeyin tüketicilerin yağmalanmaması gerektiğine vurgu yapan Lagarde, “Sadece ihtiyaç duyulan şey, tüketicilerin asla yağmalanmaması ve aldıkları riskin doğası hakkında tam olarak bilgilendirilmeliler. Bir Bitcoin satın alırlarsa bunun spekülatif bir varlık olduğunu bilmeliler” diyerek kripto para yatırımlarının spekülatife açık olduğunun bilinmesi gerektiğini belirtti.

Lagarde kripto paraların şuan itibariyle daha çok yasa dışı faaliyetler için kullanıldığını kullanım yerinin de darkweb gibi yerler olduğunu hatırlattı.

İlgili Yazılar