Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Çin’e İhracat Süresi Demiryolunda 12 Güne Düştü

Çin’e İhracat Süresi Demiryolunda 12 Güne Düştü

haber haber -
8 0

Çin’e İhracat Süresi Demiryolunda 12 Güne Düştü. Türkiye ile Çin arasında ihracatın demiryolu ile yapılmasından sonra mal teslim süresi 12 güne düştü. Bu konu hakkında Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer şunları söyledi “Türkiye ürünleri için çok iyi bir pazar olan Çin’e demir yoluyla ihracatın 12 güne düşmesi, hem maliyetlerimizi aşağı çekecek hem de yaş sebze ve meyve ihracatının yapılabilmesinin yolunu açacak.”

Türkiye – Çin arasındaki ihracatın yakın zamana kadar daha çok deniz yolu ile yapıldığının ve 35 ile 45 gün sürdüğü bilgisini veren Beşer demir yolu ulaşımı sayesinde bu sürenin 12 güne kadar düştüğünün altını çizdi. İlerleyen zaman diliminde yaş meyve ve sebze ihracatının da planlandığını belirtti. Pandemiden önce 1000 -1500 dolar seviyesinde olan nakliye ücretlerinin pandemiden sonra 3000-4000 dolar seviyesine kadar çıktığını belirtti. Çin’e ihraç potansiyeli olan mal grupları hakkında da bilgi veren Beşer gıda, tekstil, otomotiv, tabii kaynak ürünleri, ev işlerinde kullanılan cihazlar, tarım makineleri, telefon ve kayıt cihazlarının Çin’e potansiyeli yüksek ürünler olduğunu söyledi.

Beşer Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği üyesi iş adamları tarafından Çin’e mermer, bal, kurutulmuş gıda, zeytinyağı, bal gibi ürünlerin gönderildiğini belirtti.

İlgili Yazılar