Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Dağıtılan Krediler Firmaları Kırılgan Hale Getirdi

Dağıtılan Krediler Firmaları Kırılgan Hale Getirdi

haber haber -
11 0

Reel sektör firmalarına dağıtılan kredilerin onları kırılgan hale getirdiğini söyleyen CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak meclis araştırması verdi. Reel sektör firmalarının salgından önce bilançolarının bozulmaya başladığını bu bozulmanın pandemi döneminde de devam ettiğini belirten Budak sıkıntı daki reel sektör için 2021 çetin geçeceğini belirtti.

İflaslar Gelebilir

Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Pandemi döneminde dağıtılan kredilerden dolayı da 2021 yılında kırılgan hale gelen bu işletmelerin zor duruma düşeceğini hatta bazılarının iflas bile edeceğinin altını çizdi.

Meclis Araştırma Önergesi

2021 yılının ekonomimiz için çok önem arz ettiğini belirten Budak “2021 yılında ekonomimizin en büyük sorunu iflas eden şirketler ve batık krediler olacak”  bu konuda “meclis araştırma önergesi” verdi.

GSYH’deki artışa dikkat

Faizlerin artması ile “Reel sektör finansal borçlarının gayrisafi yurtiçi hasılaya (GSYH) oranı, 2020 Ocak’taki yüzde 56 seviyesinden ağustos ayı itibarıyla yüzde 69’a ulaştı. Faizlerin yeniden artmasıyla, krediyle işlerini döndürmeye çalışan şirketler iflasa sürükleniyor” diyen Budak GSYH’deki artışa dikkat çekti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir