Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Devlet Destekli Konut Kredisi Limitleri Yükseltildi

Devlet Destekli Konut Kredisi Limitleri Yükseltildi

haber haber -
8 0

Devlet Destekli Konut Kredisi Limitleri Yükseltildi. Eski konutların yıkılarak yerine modern ve depreme dayanıklı konut yapılması amacıyla kentsel dönüşüm için devlet düşük faiz ile konut kredisi veriyor. Devlet destekli kentsel dönüşüm için verilen 125 bin liralık konut kredisinde üst limit 200 bin olarak değiştirildi.

Kredi Limiti 125 Bin’den 200 Bine Çıkarıldı

Kentsel dönüşüm sürecinin hızlanması amacıyla evini kentsel dönüşüm sürecinde yıkıp yeniden yapacaklar için 125 bin Tl’lik düşük faizli devlet kredisi kullanabiliniyordu. 125 bin Tl’lik kredi limiti 200 bin Tl olarak yükseltildi.
Kredi limitinin yükseltilmesi ile sektörün birazda olsa canlanacağına dikkat çeken uzmanlar kentsel dönüşüm kullanılan kredilerde artış yaşanacağına vurgu yapılıyor.

Kentsel Dönüşüm İçin Kredi

Kentsel dönüşüm için kredi kullanmak isteyen hak sahiplerinin neler yapması gerektiği ve kredi almak için ne gibi yol izleyeceklerine değinen Üçay İnşaat Genel Koordinatörü Mehmet Gül, şunları söyledi: “Hak sahiplerine, düşük faizle verilen güçlendirme kredisi üst limiti 50 binden 80 bin liraya, yapım ve yenileme için verilen 125 bin ise 200 bin liraya yükseltildi. Tek kişiye verilen toplam kredi tutarı ise 625 bin TL’den 1 milyon TL’ye çıkarıldı. Deprem kuşağındaki ülkemizde, bakanlık verilerine göre 150 binden fazla riskli yapı bulunuyor. Yükselen döviz kurları sebebiyle artan maliyetler, kentsel dönüşümü yavaşlatmıştı. Bu karar hem inşaat sektörünü hareketlendirecek hem de riskli yapıların dönüşümünü hızlandıracak.” dedi.

Kentsel dönüşüm programı ile Devlet destekli kredi kullanacaklara büyük kolaylıklar getirilen yeni yasa ile kredi kullanmak isteyenlere yapacakları işe göre düşük faizli kredi kullanabilecekler.

Evini güçlendirmek isteyenlere sağlanan kredi limitleri 50 binden 80 bin liraya

Evini yıkarak yeniden yapmak isteyenlere sağlanan kredi limitleri 125 bin ise 200 bin liraya

aynı kişi birden fazla evi için kredi kullanacaksa aynı kişinin kullanabileceği kredi limitleri 625 bin TL’den 1 milyon liraya çıkarıldı.

İlgili Yazılar