Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Farmasi: Pandemi Döneminde Büyümeyi Devam Ettirdi

Farmasi: Pandemi Döneminde Büyümeyi Devam Ettirdi

haber haber -
14 0

Pandemi Döneminde Büyümeyi Devam Ettirdi. Farmasi pandemide yaşanan krizin aksine büyümeye ve cirolarını artırmayı devam ettirdi. Bu başarısının arkasında AR-GE yatırımlarına ayırdığı payın büyük olduğunu belirten Tuna “Farmasi ailesi olarak pandemi döneminde biz büyümeye devam ettik” dedi. Farmasi’nin her yıl bütçesinin %10’nu yeni ürün geliştirmek için ayırdığını söyleyen Tuna bunun sonucu olarak da kriz dönemini küçülmek yerine büyüyerek geçirdiklerinin altını çizdi.

Farmasi 10’uncu fabrikasını sene sonuna kadar açacak. Bu açılacak yeni fabrikanın gıda takviyesi üzerine üretim yapacağı bilgisini veren Tuna ihracattan elde ettikleri kârın tamamını yeni yatırımlara ayırdıklarının altını çizdi.

Farmasi Yönetim Kuru Üyesi Emre Tuna “Pandeminin derinleştirdiği ekonomik kriz birçok şirketi küçülmeye sürüklerken, biz Farmasi Ailesi olarak yenilikçi yaklaşımımızla büyüme ivmemizi sürdürdük. Bu başarının en büyük nedeni, üretim hacmimizin çok güçlü olması ve katma değeri yüksek ürün ihraç ediyor oluşumuzdu. İhracat rakamlarımızı covidin tüm olumsuz şartlarına rağmen iki kat arttırdık” dediği açıklamada katma değeri yüksek ürünler üretmeleri ve bu ürünlerin ihraç edilmesinden dolayı çok etkilenmediklerinin altını çizdi.

Amerika pazarında 2019 yılında giren Farmasi Amerika’daki Türk güzellik şirketleri arasında 2020 yılında Amerika’da en hızlı büyüyen firma oldu. Bundan sonraki hedeflerinin sırasıyla Meksika, Kanada, Almanya, Japonya, Kore ve Çin olduğunu söyleyen Tuna hedeflerinin dünyanın ilk 10 kozmetik firması arasına girmek olduğunu belirtti.

İlgili Yazılar