Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Futbol Kulüpleri Dijital Parayı Keşfetti

Futbol Kulüpleri Dijital Parayı Keşfetti

haber haber -
10 0

Futbol Kulüpleri Dijital Parayı Keşfetti. Son yıllarda popülerliği ve fiyatı hızla artan dijital paraların kullanım alanlar her geçen gün genişliyor. Kripto paraların Avrupa’da spor kulüpleri tarafından kullanımı daha önce olmuştu. Ülkemizden de kripto parayı kullanan ilk futbol takımı Karşıyaka Spor Kulübü oldu.

Futbol Kulüpleri Dijital Parayı Keşfetti

Avrupa’da futbol kulüpleri için yeni bir gelir kaynağı olan dijital paraların ülkemizdeki spor kulüpler içinde örnek teşkil edeceği tahmin ediliyor. Bu çerçevede ilk adımı atan İzmir’in köklü spor kulüplerinden birisi Karşıyaka Spor Kulübü attı. Bu bağlamda Karşıyaka Spor Kulübü 10 milyon adet dijital para çıkararak taraftarlarına sattı. İlk etapta 10 milyon adet dijital parayı çıkararak taraftarlarına satarak gelir elde eden spor kulübünün hedefinin 350 milyon adet dijital para çıkarmak olduğunu belirtiliyor. Çıkardığı dijital paraların ilerleyen süreçte dijital para borsasında da işlem göreceği gelen bilgiler arasında.

Türkiye’de ilk defa Karşıyaka Spor Kulübü Çıkardı

Türkiye’de spor kulüpleri arasında ilk defa çıkarılarak taraftarlara satılan dijital paralar ile ilerleyen süreçte alışveriş ve diğer ödeme işlemleri içinde kullanılabileceği vurgulanıyor.

Taraftar Token” olarak adlandırılan bu sistemin diğer spor kulüpleri tarafından da rağbet göreceğini tahmin ediliyor. Avrupa’da bazı takımlar tarafından hali hazırda kullanılan bir sistem olmasından dolayı kullanımının her geçen gün yaygınlaşacağı belirtiliyor. Avrupa’da spor kulüplerinin çıkardığı dijital paraları satın alan taraftarlar bu sayede takımlarına maddi destek sağlamış oluyorlar. Hem de yatırım yaparak birikimlerini değerlendirmiş oluyorlar.

Karşıyaka Spor Kulübü

İlgili Yazılar