Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Hangisi daha popüler

Hangisi daha popüler

haber haber -
9 0

Geçen yıl hayatımıza giren Windows 11, daha modern tasarımı ve optimize edilmiş deneyimiyle milyonlarca kullanıcının tercihi oldu. Microsoft, kullanıcılarının Windows 11’e geçmesi için hala çabalıyor olsa da bazı kullanıcılar var ki Windows XP’de kalmakta ısrarcı. 21 yaşındaki bu işletim sisteminin, henüz bir yaşını doldurmamış Windows 11’e karşı ne kadar popüler olduğu raporlandı.

İş dünyasını hedef alan bir anket, artık neredeyse hiçbir amaca hizmet edemeyen Windows XP’yi, günümüz standartlarıyla kıyasladı. Windows 7 bile iş dünyasında hala pek çok amaca hizmet edebiliyorken XP’nin az da olsa kullanılmasının nedeni, şirketlerin masraf etmek istememesi. XP yüklü bilgisayarlar sadece tablo oluşturmak gibi işler için hala yeterli gelebiliyor.

Windows 11 ise iş dünyasının ihtiyaçlarının karşılanması için son standartlarla yaratılmış bir deneyime sahip. Buna rağmen bir Lansweeper’ın raporuna göre Windows XP’nin iş dünyasındaki kullanım oranı yüzde 1.71 iken, Windows 11’in kullanım oranı yüzde 1.44.

Henüz birkaç ay önce piyasaya sürülmüş bir işletim sisteminin bu oranlarda olması üzücü. Ancak Lansweeper aynı kıyaslamayı ocak ayında yaptığında Windows 11’in payı sadece yüzde 0.5 civarındaydı. Yani kayda değer bir artış olsa da hala Microsoft’a yakışır seviyeye gelinmiş değil. Windows 10’un payının ise yüzde 80.3 olduğunu ekleyelim.

İlgili Yazılar