Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. HSBC Çok Sayıda Ofis Kapatacak

HSBC Çok Sayıda Ofis Kapatacak

haber haber -
9 0

HSBC Çok Sayıda Ofis Kapatacak.  HSBC Ofis Kapatarak Maliyet Düşürecek. Covid-19 salgınının 1 senesinin dolmasına ramak kalırken dünya genelinde irili ufaklı şirketler başta ofis ve şube giderleri olmak üzere tasarruf etmenin yollarını arıyorlar. Türkiye’de evden çalışma modeli uygulayan büyük kuruluşlar bu çalışma modelinin bundan sonrada devam edeceği sinyalini vermişlerdi. Yeni atılım da HSBC’den geldi. Henüz kesin bir açıklama olmamakla birlikte HSBC bankası uzun vadede şube sayısında azalmaya gideceğinin sinyallerini verdi.

Koç Holding Evden Çalıştırmaya Devam Edecek

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, 35 bin çalışanın uzaktan çalışma yani evden çalışmasının kalıcı olacağını belirttiği açıklamada “Uzaktan çalışma modeli 35 bin ofis çalışanı arkadaşımız için kalıcı bir uygulama haline geliyor. Uzaktan/esnek çalışma, çalışanların yolda geçen zamanlarını ortadan kaldırıyor. Ofis alanı, personel servisi kapasitesi gibi ihtiyaçlar azalıyor. Hem çalışan tatminini hem de verimliliği artıracak büyük bir potansiyel var” diyerek verimliliğin artacağını ifade etmişti.

Yıllık Karda Sert Düşüş Nedeniyle Çok Sayıda Ofis Kapatılacak 

Dünyaca ünlü bankanın da buna benzer bir karar alacağı ve pandemi sürecinde maliyetlerin düşürülmesi adına şube sayılarında yüzde 40’a varan azalmaya gideceğinin sinyallerini geldi.
HSBC’nin açıklamış olduğu maliyet düşürme planına göre ofis sayılarında azalmaya gidileceğinin buna neden olarak da yıllık karda yaşanan sert düşüşün etkili olduğunun yattığı tahmin ediliyor.

İlgili Yazılar