Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İlişkilerde Kaygı Yükünden Nasıl Kurtuluruz?

İlişkilerde Kaygı Yükünden Nasıl Kurtuluruz?

haber haber -
6 0

İlişkilerde Kaygı Yükünden Nasıl Kurtuluruz?

İlişkilerde en çok kaygıyı duygusal olarak daha zayıf kişi taşır. Bir başkasının kaygı yükünü siz taşıdığınızda ise duygusal olarak zayıflarsınız.

Bu konuyla alakalı Kayseri Psikolog Tuğba Ayzet bazı açıklamalarda bulundu. Çocuğunuz öğrencidir. Yarın sınava girecektir. Onun yerine siz kaygılanıp yarınki sınavı hakkında siz konuşur ve onun bir şeyler yapması gerektiğini söylerseniz siz çocuğunuzun duygu hamallığını yapıyorsunuz demektir. Benzer şekilde kocanızın anne babasının kocanıza yaptığı bir kötülüğü fark ettiniz ve kocanıza bunu duyuramaya çalışıyorsunuz diyelim. Belki deliye dönüyorsunuz “Bunu kocam nasıl görmez”, “Hiç ona değer vermiyorlar” vs . halbuki banane ki? Neden onun kaygısını ben taşıyorum? Kaygılanması gereken bir kişi kaygılanmıyor da bir başkası onun yerine kaygılanıyorsa diğerine hissedecek bir kaygı bırakmayacak. Neden kaygı hissetsin ki? Onun yerine hisseden biri var zaten.

Tavsiye: Kayseri En İyi Psikolog

Eşler arasında ortak duygu havuzumuzda dengeli bir şekilde duygumuzu satın almıyorsak, bir tanesi hep daha fazla satın alıyorsa en fazla gider o kişiden olacak ve o kişi gittikçe azalacak ve yok olacaktır. Yalnızca eş ilişkilerinde değil bütün ilişkilerinizde geçerli. Siz diğerinin kaygısını almayın ki o da kendi kaygısını hissedecek alan bulabilsin. Bulabilsin ki kendi hayatındaki eksikleri tamamlasın.

 

 

 

İlgili Yazılar