Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. İş çevreleri tedirgin: Bir daha kapanmayı kaldıramayız

İş çevreleri tedirgin: Bir daha kapanmayı kaldıramayız

haber haber -
8 0

Vaka sayılarındaki artış ve bilim insanlarının yeni bir dalgayı işaret etmesi, iş çevrelerinde yeniden kapanma ve kısıtlama korkusuna neden oldu.

1,5 yılı aşkın süren Covid-19 salgınında ayakta kalma mücadelesi veren kafe, kıraathane, lokanta, berber, kantinci, kırtasiyeci, halı saha, eğlence mekanları başta olmak üzere tüm sektörlerdeki esnaf ve çalışanlar, yeniden kapanma tedirginliği yaşıyor.

Yapılandırmaya rağmen birikmiş borçları, kira, banka kredileri ve SGK primlerini ödeyemeyen iş kollarının temsilcileri, yeni bir kapanmanın birçok esnafın bitmesi, tükenmesi anlamına geleceğini söylerken, aşılanmayan vatandaşları aşılanmaya, iktidarı da gerekli önlemleri almaya davet etti.

‘YENİ BİR KAPANMAYI KALDIRACAK GÜCÜMÜZ YOK’

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan:

“Delta varyantı ile birlikte vakalarda yaşanan hızlı artış olası bir kapanmayı ya da daha sıkı tedbirler almayı gündeme getirebilir. Bu da ekonomiyi iyice zora sokar.

Covid’le mücadelede her türlü önlemi alma konusunda artık hizmet veren işletmelerden çok bireylere iş düşüyor. Bu yıl daha tecrübeli olsak da iş dünyamız çok zor durumda.

İlgili Yazılar