Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İstanbul-Ankara TEM ve Devlet Yolu, tüm araç geçişlerine kapatıldı

İstanbul-Ankara TEM ve Devlet Yolu, tüm araç geçişlerine kapatıldı

haber haber -
8 0

TEM Otoyolu ve D-100 karayolu Bolu Dağı geçişinde kar yağışı etkili oluyor. Karayolları ekipleri Bolu Dağı güzergahında kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

D-100 Karayolu Elmalık mevkisinde uygulama yapan trafik ekipleri, yoğun kar beklentisi ve buzlanma nedeniyle yolun ulaşıma kapanmaması için TIR’ların İstanbul istikametine geçişine izin vermiyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü ise akşam saatlerinde, “İstanbul- Ankara TEM ve Devlet Yolu, güvenli trafik akışı sağlanana kadar, tüm araç geçişlerine kapatılmıştır” açıklamasında bulundu.

Bolu Valisi Ahmet Ümit de, “Kış koşullarına uygun olmayan araçlarla kesinlikle yola çıkmayalım. Ayrıca mecbur kalmadıkça, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım. Bu kar yağışı doğal bir olay. Bunun önüne geçmek mümkün değil. Olağanüstü bir şekilde ekiplerimiz çalışıyor ve gerekli hizmeti sunmaya çalışıyorlar. Bu şartlar altında trafiğe çıkmamak en doğru yol mecbur olmadıkça. Birkaç gündür bu kadar yoğun kar yağışına rağmen ölümlü kazamız olmadı. Bugün de kayda değer bir kazamız yok. Bolu Dağı’ndan geçecekse eğer bir sürücü buradaki şartları bilmeli ve buna göre hareket etmeli.” dedi.

İlgili Yazılar