Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İstanbul burun estetiği

İstanbul burun estetiği

haber haber -
8 0

İstanbul burun estetiği

İstanbul’da burun estetiği günümüzün en popüler estetik operasyonlarından biridir. Burun estetiğinin önemi; iletişimin en dikkat çekici kısmı burnumuzdur. Burun ve yüzün uyumu da estetikte çok önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle burun estetiği özgüven için de oldukça etkilidir. Kemerli burun yapıları, belirgin eğrilikler ve burnun yüze göre büyük ve/veya orantısız olması estetik rinoplasti ile giderilebilecek problemlerdir. Tıbbi olarak rinoplasti olarak bilinen İstanbul estetik burun ameliyatı, solunum sorunları söz konusu olduğunda sağlık için de yapılabilir. Rinoplasti deneyimli bir cerrah tarafından yapılabildiği gibi kadın erkek herkes tarafından da yapılabildiğinden dolgun bir doğal burna sahip olmanızı sağlar.

Burun Estetiği Ameliyatı İstanbul Ne Demektir?

Rinoplasti olarak da bilinen İstanbul Burun Estetiği operasyonları; burun kemeri, genişliği, düşük ucu, deviasyonu ve diğer kusurları gidermek için yapılan kozmetik işlemlerdir. Sadece estetik sorunlar için değil, yaralanmalar ve sağlık sorunları için de kullanılabilir. Burun estetiği gerektiren sağlık sorunları nefes almayı zorlaştıran kemikler ve septumdur. Şiddetli bir darbe sonucu kırılan veya eğilen bir burun da nefes alma sorunlarına neden olabilir ve burnun doğal görünümünü bozabilir. Burun estetiği ameliyatı ile bu sorunlar giderilebilir. Sağlık amaçlı burun estetiğinde de burnun şekli düzeltilir.

Burun Estetiği İstanbul Kaç Yaşından İtibaren Yapılır?

Rinoplasti için kesin bir yaş sınırı olmamasına rağmen en iyi kemik ve kıkırdak geliştiğinde yapılır. Çocukluk ve ergenlik döneminde kemik yenilenme sürecinde olduğu için burun ameliyatından tam verim alınamayabilir. Yani burun estetiği için erkekler 18 yaşında başlar, kadınlar 17 yaşında olmayı bekler. Elbette herkesin iskelet gelişimi farklı olacağı için son söz ancak muayeneden sonra bu noktada söylenebilir. Çocukluk çağında da kaza veya sağlıkla ilgili çok özel durumlarda burun estetiği ameliyatı yapılabilir. Ancak rinoplastinin başarı oranı söz konusu olduğunda yetişkinliğe kadar beklemek en sağlıklısıdır.

Burun Estetiğinde Doktor Seçimi

Burun estetiği ameliyatının başarısında cerrahlar önemli bir rol oynamaktadır. Rinoplasti, kapsamlı deneyim gerektiren bir ameliyattır. Hassas cilt ve kemik yapısına sahip kişilerde burun ameliyatı teknik açıdan daha dikkatli yapılmalıdır. İster pürüzsüz bir burun ameliyatı olsun, ister yüz şeklinize en uygun burun yapısını belirlemek, cerrahın deneyimine bağlıdır. Bazı burunlar estetik olarak düzeltilse de yüzün şekline uygun tanımlanmış bir burun şekli olmadığı için yapay duruyorlar. Estetik için yüz, dudak, alın ve elmacık kemiklerinin şekli simetrik ve orantılı olmalıdır. Deneyimli bir cerrah bu konuda size rehberlik edecek ve yüz şeklinize en uygun burun şeklini sizin isteklerinize uygun olarak anlayacaktır. Burun sadece kalkık ve düz olmakla kalmaz, aynı zamanda doğal görünümü de güzelliğinizi etkileyebilir.

Doktorunuzu seçerken öncelikle özgeçmişlerini okuyarak burun estetiği konusundaki uzmanlıklarını öğrenebilirsiniz. Sizlerde İstanbul Burun estetiği 2023 hakkında aklınıza takılan tüm detayları ilgili doktorlar ileterek daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

İlgili Yazılar