Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Kadın kooperatiflerine hibe destekleri 2021 yılında da devam edecek

Kadın kooperatiflerine hibe destekleri 2021 yılında da devam edecek

haber haber -
9 0

Kadın kooperatiflerine hibe destekleri 2021 yılında da devam edecek. 2020 yılında başlayan kooperatiflerin desteklenmesi projesi 2021 yılında da devam edecek. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yazılı yaptığı açıklama göre “Kadın kooperatiflerimiz hibe desteği için başvurularını 1 Şubat 2021 – 28 Şubat 2021 tarihleri arasında Ticaret İl Müdürlüklerine yapabilecek.” denildi.

Yapılan yazılı açıklamaya göre; 150 bin TL’ye kadar hibe desteğine başvuru yapmak isteyenler 1 Şubat 2021 – 28 Şubat 2021 tarihleri arasında başvurularını Ticaret İl Müdürlüklerine yapabilecekler.

Kadın kooperatiflerinin üretim ve ihracatta daha fazla yer alması için desteklediklerini belirten Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı yazılı açıklama ile “Tarımsal üretimden ulaşıma, eğitimden enerjiye kadar pek çok alanda faaliyet gösteren kooperatiflerin üretime,  ülke ekonomisine ve istihdama önemli katkısı olduğunu” belirtti.

Kadın kooperatiflerine hibe destekleri

Verimliliğin artırılması ve üretim tekniklerinin yenilenmesini amaçladıklarını belirten Pekcan, “geçen yıl kooperatif ve üst kuruluşlarının üretim ve istihdama katkısı olacak yatırım projelerinin desteklenmesi, faaliyetlerinde etkinlik ve verimliliğin sağlanması, teknoloji ve yeni üretim tekniklerinden yararlanmalarına katkıda bulunulması amacıyla Kooperatiflerin Desteklenmesi Programını (KOOP-DES) hayata geçirdiklerini” söyledi.

Ortaklarının çoğunluğunun kadınlardan oluşan kooperatifleri desteklemek amacıyla KOOP-DES projesini hayata geçirdiklerinin altını çizen Pekcan “Program ile kooperatiflerin kurumsal kapasitelerini güçlendirerek üretim ve tüketim zincirlerinde aktif ekonomik aktörler haline getirmeyi, vatandaşların ekonomik ve sosyal refahını artırmayı hedeflediklerini” belirtti.

Pekcan, geçen yıl toplam 41 ilde faaliyet gösteren 139 kadın kooperatiflerin 149 projesine hibe desteği verildiğinin altını çizen  desteklemelerin bu senede devam edeceğini vurguladı.

2021 yılında hibe alacakların;

  • -Makine ve/veya ekipman ile ilgili mal alımlarına,
  • -Ortaklarının en az % 90’ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerin işletecekleri yaşlı ve engelli bakım merkezleri ile çocuk kulüpleri, kreş ve gündüz bakımevlerinin demirbaş eşya niteliğindeki yatırım malı alımlarına,
  • – Ürettikleri ürünlerin tanıtımı ve pazarlanmasına ilişkin sergi ve fuar katılımlarına yönelik hizmet alımlarına
  • -Projelerine ilişkin nitelikli personel istihdamlarına destek verileceğini  bildirdi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir