Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Lamina Diş Kaplama

Lamina Diş Kaplama

haber haber -
7 0

Lamina Diş Kaplama

Diş yapısında sorun olan ya da diş estetiği yaptırmak isteyenlere diş yapılarına göre farklı yöntemler uygulanır. Lamina diş kaplama, estetik gülümseme tasarımlarının oluşturulması için diş hekimlerinin hastalarına önerdikleri bir tedavi türüdür. Diş yüzeyinde ince bir tabaka olarak uygulanır ve yaprak kaplam olarak da bilinir. Ön dişlerdeki görüntü bozukluklarının giderilmesini sağladığı için istenilen sonucun elde edilmesini sağlar.

Lamina Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

İzmir Lamina diş kaplama yöntemleri uygulanacak hasta ile doktor görüşmesi sonrası nasıl bir işlem uygulanacağına karar verilir. Tedaviye karar verildiğinde, hastanın ağız içi ve diş yapısı ölçüleri hassas bir şekilde alınır. Alınan ölçülere göre laboratuvar ortamında testler yapılır ve modeller oluşturulur. Model çalışmaları üzerinde hasta onayı alındıktan sonra hastanın lamina kaplama yapılacak dişler üzerinde çalışmalar yapılmaya başlanır. Diş yapısının uyum sağlaması için ilk önce geçici kaplamalar diş yüzeyine yapıştırılır. Diş yüzeyine hafif bir törpüleme yapılır ve özel yapıştırıcı kullanılarak lamina diş kaplamalar diş üzerine yapıştırılır ve istenilen görüntü elde edilir.

Lamina Diş Kaplama Hangi Durumlarda Yapılır?

Diş yapılarındaki görüntü bozukluklarının giderilmesi, hastalar açısından çok önemlidir. Lamina diş kaplama işlemleri kadın ve erkeklere uygulanabilen bir diş tedavi yöntemidir. Lamine diş kaplamanını yapılmasını gerektiren genel durumlardan bazıları şunlardır.

  • Aşınmış ya da kırılmış dişlerin onarılması,
  • Diş ayrıklıklarının kapatılması,
  • Renk bozukluğu olan dişlere beyaz görünüm kazandırma,
  • Çapraşık dişlerin düzeltilmesi,

Kompozit lamina ve bonding diş kaplaması ile istenilen diş görüntüsüne kısa sürede ulaşılır. Estetik kaygısı yaşayan kişilerin en çok tercih ettiği yöntemler arasında yer alıyor.

Lamina Diş Kaplama Tedavi Süreci

Lamina diş kaplama yaptırmak isteyenler, randevu alır ve diş hekimi ile ön görüşme yaparak tedavi süreci hakkında bilgi alır. Ön görüşmede kaç diş için uygulama yapılacağı, uygulanacak yöntemler ve tedavi giderleri belirlenir. Tedavi süreci başladığında, önce dişler üzerindeki renk değişimleri, çürük sorunları giderilir. Diş yapılarına göre doldu yapılması gerekiyorsa önce dolgu işlemleri yapılır. Daha sonra alınan ölçülere göre lamina kaplamalar hazırlanır. Diş yüzeyi, kaplama yapıştırılabilir duruma getirilir ve yapıştırma işlemi yapılarak işlem tamamlanır.

Lamina Diş Avantajları

İnsan sağlığında, diş yapısının sağlamlığı çok önemlidir. Lamina diş kaplama hastalara çeşitli avantajlar sağlar. Küçük bir işlemle hastanın kısa sürede istediği diş görüntüsüne kavuşması sağlanır. lamina kaplamaların renklerinde bozulma olmadığı için her zaman sağlıklı diş görüntüsüne sahip olursunuz. Dişlerin doğal yapısı bozulmadan istediğiniz estetik görüntüye kavuşmuş olursunuz. Kaplama yüzeyi pürüzsüz olduğu için sigara, kahve tüketimlerinde renk değişimi olmayacaktır. Tedavi süreci başında, yapılacak işlemler ve sağlayacağı avantajlar hastaya anlatılır ve modelle çalışmaları ile nasıl bir görüntü elde edileceği gösterilir.

Lamina Diş Bakımları

Lamina diş kaplama yapıldığında hastalar bazı hususlara dikkat etmelidir. Tedavi sonrasında nelere dikkat edileceği ve bakımının nasıl yapılacağı doktor tarafından anlatılır. Lamina diş kaplama işlemleri sonrasında ön dişlerle sert besinler koparılmaya çalışılmamalıdır. Uyurken dış sıkma sorunu yaşayanlar, gece plağı kullanmalıdır. Diş temizlikleri, diş ipi ya da ağız gargarası yöntemi ile yapılmalıdır. Belirli süre, altı aylık kontroller düzenli yapılmalıdır.

Lamina Diş Kimleri Uygulanır?

İnsanlar her yaşta diş sorunları yaşayabilir. Lamina diş kaplama daha çok estetik görünüm için tercih edilen bir yöntem olduğundan 18 yaşından büyükler uygulanır. Kişilerin bazı hastalıkları ya da davranış bozuklukları lamina diş kaplamaya engel olabiliyor. Bunlar arasında, çene yapısı bozukluğu, tırnak yeme alışkanlığı, kalem ısırma hastalığı, uyurken diş sıkma yer alıyor. İleri derece diş eti çekilme sorunu olan kişilere de lamina diş kaplama işlemleri uygulanmıyor. Ön görüşme ve ilk muayene ile hastanın kaplama işlemine uygun olup olmadığına karar verilir.

Lamina Diş Kaplama Fiyatları

Diş kaplama işlemlerine uygulanacak olan yıllık fiyat tarifeleri TDB tarafından belirleniyor. İllere göre farklılık gösterebiliyor. Lamina diş kaplama fiyatları, kullanılacak materyale ve kaplama yapılacak diş sayısına göre değişiyor. En uygun lamina diş kaplama fiyatları, komposiz lamina kaplama işlemleridir. Hesaplamalar tek diş olarak yapılır ve uygulama yapılacak diş sayısına göre toplam maliyet hesaplaması yapılır. Estetik görünüm için ön dişlerde üstte 8 ya da 10, altta ise 6 ya da 8 diş için kaplama yapılır.

 

İlgili Yazılar