Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Liposuction İle Ne Hedeflenir?

Liposuction İle Ne Hedeflenir?

haber haber -
7 0

Liposuction İle Ne Hedeflenir?

Bölgesel zayıflama teknikleri içerisinde en çok tercih edilen liposuction, zayıflamak için ideal olan yöntemlerden biridir. Bu yöntem sayesinde, birbiriyle orantılı vücut hatları ve kıvrımları elde edilir. Özellikle; karın, kalça, boyun, bacak, kol gibi bölgelerden alınan fazla yağ hücreleri, vücudun şekillenmesine katkı sağlar.

Günümüzde yaşam tarzına bağlı olarak kilo problemi yaygındır. Bu durum, kişinin tüm hayatını olumsuz etkilediği gibi, vücut biçiminin de orantısız olmasına neden olur. Bölgesel, inatçı yağlanmalar egzersiz hareketleri ile giderilemediği takdirde, liposuction tekniği ideal bir uygulamadır. Vücut şekillendirmek amacı ile yapılan liposuction fiyatları, işlemin gerçekleşeceği bölge sayısına göre hesaplanır.

Liposuction Nedir?

Vücudun bazı noktalarında biriken inatçı yağları, fazlalıkları yok etmek amacıyla liposuction uygulanır. İşlem için tasarlanan ince kanüller, deri altında bulunan yağ dokusunun emilerek dışarı atılmasını sağlar. Tercih edilen kliniğin uyguladığı tedavi yöntemleri doğrultusunda hedeflenen bölgedeki yağ dokusu, önce sıvı hale getirilir, ardından ince kanüller ve vakumlama tekniği ile dışarı atılır.

Yağ dokusunun eritilmesi için liposuction tekniğinde klasik yöntem olan kanüller, öncelikle yağ hücrelerini parçalar ve sıvı hale getirir. Bu kanüller dışında lazer ışınlarının kullanıldığı yağ hücrelerini parçalama yöntemi bulunur. Son zamanlarda ise, ultrasonik ses dalgalarının kullanıldığı ve modern bir uygulama olarak anılan vaser liposuction tekniği de tercih edilir.

Liposuction Hangi Durumlarda Yapılır?

Birçok kişi liposuction işlemini bir zayıflama yöntemi olarak görse de, liposuction bölgesel zayıflama tekniğidir. İnatçı ve dirençli yağ dokusunu hedefleyen liposuction tekniği, vücudu şekilli hale getirir. Bu nedenle, güzel kıvrımlara ve estetik bir vücuda sahip olmak amacıyla liposuction tercih edilen işlemlerden biridir.

Liposuction Kimler Olmalı?

Liposuction tedavisi ile bölgesel zayıflamayı amaçlayan kişilerin öncelikle sağlık durumunun bu uygulamaya elverişli olması gerekir. Kronik rahatsızlığı bulunan kişiler ile hamileler liposuction yaptıramazlar. Vücut hatlarını düzgün hale getirmeyi hedefleyen bu uygulama, diyetle vücuttan atılamayan fazla yağları uzaklaştırır.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Kişiye özel planlanan liposuction tekniği, üç farklı yöntemle uygulanır. Islak liposuction yönteminde, yağ hücrelerinin içerisi sıvı ile doldurularak şişirilir. Sıvı hale getirilen yağ hücreleri vakumlama tekniği ile alınır.

Ultrasonik liposuctionda ise, hedeflenen bölgeye ultrasonik titreşimler gönderilir. Bu sayede, sıvı hale getirilen yağlar vücuttan atılır. Lazer liposuction yönteminde ise, yağ hücreleri ışınlar yardımı ile sıvı hale getirilir ve deri altından emilim sağlanır.

Liposuction Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Liposuction ameliyatı öncesinde kişilerin her türlü sağlık taraması yapılmalıdır. Ayrıca, kullanılan ilaçlar hakkında bilgi verilmesi gerekir. Özellikle kullanılan kan sulandırıcı ilaçlar, işlemden on gün öncesinden bırakılmalıdır. Operasyon sonrası, hastanın kısa sürede iyileşebilmesi için, sigara tüketimine ara vermesi gerekir. Dolayısıyla, tercih edilen liposuction yöntemine göre, liposuction fiyatları farklılık gösterebilir.

Liposuction Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Liposuction işleminin ardından, hastanın belirli bir süre dinlenmesi ve bu süre zarfında özel korse kullanması önerilir. Liposuction işlemi sonrası, dikkat edilmesi gereken en önemli husus, beslenmedir. Bu nedenle, ideal vücut ölçülerini korumak amacıyla, dengeli beslenmek ve yağlı ürünler tüketmekten kaçınmak gerekir. Gün içerisinde bol bol yürümek ve hafif egzersizler yapmak da önemlidir.

Liposuction Fiyatları

Bölgesel fazlalıklardan kurtulmayı hedefleyen liposuction işlemi ile, fazla yağ hücreleri parçalanarak vücuttan atılır. Farklı yöntemlerin kullanıldığı liposuction işleminde fiyatlar belirlenirken, birtakım belirleyiciler göz önünde bulundurulur.

Özellikle, bölge sayısının artması ve kullanılacak yöntemin özelliği, fiyatlar üzerinde temel belirleyicidir. Bu nedenle, liposuction yaptıracak kişilerin, liposuction fiyatları ve liposuction ile birlikte kombine edilecek uygulamaları öğrenmesi gerekir.

https://nisantasihastanesi.com.tr/liposuction-yag-aldirma/  hakkında bilgi için hemen tıklayın.

 

 

İlgili Yazılar