Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Mamografi Çekimi Ve Önemi

Mamografi Çekimi Ve Önemi

haber haber -
9 0

Mamografi Çekimi Ve Önemi

2021 yılı itibariyle, mamografi fiyatları yeniden güncellenerek uzman görüntüleme merkezleri tarafından hastalara duyurulur. Dolayısıyla, kanser riski taşıyan ve 40 yaş üzeri bayanların zaman kaybetmeden mamografi çektirmesi gerekir.

Kadınlarda en sık görülen kanser çeşitlerinden biri olan meme kanseri, ne kadar erken dönemde tanılanırsa, o kadar başarılı neticeler elde edilir. Bu konuda, en hassas ve güvenilir sonuçları ortaya koyan mamografi, yani ultrason görüntüleri, meme dokusunun her kısmını detaylı bir şekilde gösterir.

Bu teknolojik cihazlar sayesinde, elle bile anlaşılamayacak kadar küçük kitleler veya farklılıklar, erken dönemde tespit edilir. İşlem sırasında, memenin tam görüntülenmesi amacıyla, göğüsler bir ünite içerisine yerleştirilir ve burada bir sıkıştırma yapılır. Böylece, memenin her detayı X ışınları sayesinde, net bir şekilde görüntülenir. Mamografinin türüne göre, mamografi fiyatları değişir.

Mamografi Nedir?

Meme kanseri riskine karşı erken teşhis etme imkanı sağlayan mamografi, geliştirilmiş teknolojik bir cihazdır. Kullanılan bu cihaz ve X ışınları sayesinde, memenin her katmanı detaylı bir şekilde görüntülenir ve memedeki değişiklikler hemen anlaşılır. Son zamanlarda ise, radyasyon oranını azaltmak ve ayrıntılı çekim yapmak adına, dijital mamografi en çok tercih edilen görüntüleme cihazı olarak karşımıza çıkar.

Mamografi Neden Çekilir?

Mamografi çekilmesinin en önemli nedeni, meme kanseri teşhisini koymaktır. Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de görülen meme kanseri, kadınların korkulu rüyası olan bir kanser türüdür. Bu nedenle, kansere dair herhangi bir belirti ortaya çıkması ya da el ile yapılan muayene sırasında, ele gelen sert kitleler kadınları tedirgin eder.

Böyle durumlarda, zaman kaybetmeden mamografi çektirmek en sağlıklısı olacaktır. Bu konuda, mamografi fiyatları hakkında detaylı bilgi almak gerekir.

Mamografi Kimlere Uygulanır?

Mamografi, meme kanserine karşı geliştirilen bir görüntüleme sistemidir. Bu nedenle, 35 yaş üzeri rutin tarama işlemleri sırasında, bayan hastalara uygulanır. Aynı zamanda, meme kanseri varlığını tespit etmek amacıyla da kullanılır.

Ultrason Neden İstenir?

Çekim işleminin yapılacağı bölgeye göre, ayrıntılı ultrason fiyatları değişir. Ultrason, vücudun her noktasını detaylı bir şekilde tarayarak, var olan hastalıkları ya da rahatsızlıkları belirler.

Gidilen kliniğe göre, renkli ultrason fiyatları değişir. Bu nedenle, fiyatlar hakkında bilgi almak gerekir. Normal ultrason gibi, bir başlık yardımıyla yapılan renkli ultrason, görüntülenecek alan üzerinde gezdirilir ve daha çok hamilelerin kullandığı bir ultrason çeşididir.

Ultrason Çekimi Nasıl Yapılır?

Güvenilir görüntüleme cihazlarından biri olan ultrason, ses dalgalarının kullanıldığı bir cihazdır. Ultrason görüntüsü alınacak hastaya öncelikle, uygun kıyafet giydirilir ve işlemin gerçekleşeceği bölgeye göre, jel sürülür. Böylece, gönderilen saç salgıları yardımıyla istenilen görüntü alınır. Görüntü alınacak işlemin amacı doğrultusunda, ayrıntılı ultrason fiyatları belirlenir.

Kan damarlarına çarparak görüntü alan renkli ultrason, radyasyon içermediği için, daha çok hamilelik takibinde kullanılır. Aynı şekilde, böbrek ve boyun damarlarının incelenmesinde ve karaciğer bozukluğu gibi hastalıklarda da renkli ultrason kullanılır. Normal ultrason fiyatlarına göre, renkli ultrason fiyatları farklılık gösterebilir.

Ultrason Yöntemleri Nelerdir?

Ultrason çekimi sırasında farklı yöntemler bulunur. Bunlar; iki boyutlu ultrason, üç ya da dört boyutlu ultrason, dahili ultrason, ayrıntılı ultrason ve renkli ultrasondur. Diğer ultrason yöntemlerine göre, renkli ultrason fiyatları gebeler tarafından çok daha fazla merak edilir.

Ultrason Fiyatları

Daha çok hamilelik döneminde; fetüsün gelişimini, rahmin genel durumunu, bebeğin vücut gelişimi takibinin sağlandığı ultrason, pek çok hastalığın tespit edilmesinde de kullanılır. Özel görüntüleme merkezleri tarafından, renkli ultrason fiyatları belirlenerek hastalara duyurulur.

 

 

İlgili Yazılar