Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Mide Balonu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Mide Balonu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

haber haber -
8 0

Mide Balonu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Aşırı kilolarından kurtulmak isteyen ancak cerrahi operasyon geçirmek istemeyen kişiler için uygulanır. Mide rahatsızlığı olan ve kanser hastalığı olan kişilere takılmaz. Geri dönüştürülebilir bir işlemdir. Mide balonu uygulaması için herhangi bir yaş sınırlaması yoktur. Morbid obez durumuna geçilmeden ve kilo alımı ilerlemeden uygulanmalıdır.

Mide Balonu Nedir?

Endoskopi tekniği ile mideye yerleştirilen ve modeline göre içi sıvı ya da hava ile doldurulan slikon balona mide balonu denir. Mide de belirli bir yer kapladığı için mide kapasitesini düşürür. Bu sayede porsiyonlar azalır ve hızlı bir şekilde kilo vermeye başlanır. Balon türüne göre 6-12 ay arasında mide de kalır. Düzenli doktor kontrolü gereklidir.

Ayarlanabilir balon, yutulabilir balon ve içeriğine göre olmak üzere toplam 3 farklı çeşidi bulunur. Ayarlanabilir modelde hacim değiştirilebilir. Yutulabilir balon modeli ile takıldıktan 4 ay sonra vücut içerisinde eriyerek dışkı ile atılır. İçeriğine göre balon modelinde hava ve sıvı ile balon içi doldurulur. Hasta açısından sıvı banlo modelleri avantajlı değildir. Bulantı hissini artırdığı için kullanılması önerilmez.

Mide Balonu Nasıl Uygulanır?

İşlem öncesinde hasta en az 8 saat aç kalmalıdır. İşlem öncesi damar yolu açılır ve sedasyon için hastaya ilaç verilir. Bu ilaçlar hastanın sakinleşmesini sağlar. Bazı vakalarda genel anestezi kullanılabilir. Endoskopi tekniği ile mideye girilir ve balon yerleştirilir. Balonun türüne göre içerisi sıvı ya da hava ile doldurulur. Cihazın ucunda yer alan küçük kamera ile mideye olan yerleşmesi monitöre yansıtılır ve incelenir. Herhangi bir sorun yok ise işlem tamamlanır.

Operasyon ortalama 20 dakika sürer. Genel anestezi alan ya da sedasyon verilen hastanın uyandırma işlemleri yapılır. Mide balonu uygulaması ağrısız ve acısız bir işlemdir. Sadece endoskopi ile uygulandığı için hastalara biraz rahatsızlık verebilir. Sedasyon uygulaması sayesinde rahatsızlık hissi de ortadan kaldırılır.

Yutulabilir Mide Balonu Yaptıranlar

Hap şeklindeki formu sayesinde kolay yutulduğu ve kendiliğinden eriyerek vücuttan atıldığı için bu işlemi yaptıran kişiler genellikle memnundur. İşlem sonrası diyet ve egzersiz ile desteklenerek balonun etkisinin çok kısa sürede ortaya çıkabileceğini vurguluyorlar. İşlemin sağladığı avantajlar düşünülünce mide balonu fiyatları son derece makul ücretler olduğunu aktarmışlardır.

Mide Balonu Kullanıcı Yorumları

Balon uygulamasından ilk başta korkuyordur. Özellikle endoskopi ile uygulanan modellerinden. Ancak yutulabilir balon modeli sayesinde çok rahat bir süreç geçirdim.

Cerrahi operasyon yaptırmaktan korktuğum için doktorumun tavsiyesi ile bu işlemi yaptırmıştım. Şuan 3. Ayımda olmama rağmen 14 kilo verdim.

Zor karar verdiğim işlemin 5. Ayındayım ve şuana kadar 30 kilo verdim. Doktoruma ve diyetisyenime desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

Diyet ve egzersiz için uzun yıllar yüksek miktarlar ödedim. Mide balonu fiyatları ile elde ettiğim başarıyı karşılaştırınca büyük kazançlar elde ettim.

Yutulabilir Mide Balonu Fiyatları

Balon uygulamasına olan yoğun ilgi nedeni ile son yıllarda özel hastanelerin hemen hepsinde bu tedavi düzenlenmektedir. Kullanılan balon markaları da artmıştır. Bu nedenle yutulabilir mide balonu fiyatları çok değişken bir politikaya sahiptir. İnsan sağlığını ön planda tutan ve medikal slikon kullanan markaların ürünleri seçilmelidir.

Hastane seçiminde göz önünde bulundurulması gereken bazı kriterler vardır. İlk olarak daha önceki işlemlerde ki komplikasyon riskleri değerlendirilir. Başarı grafikleri kullanılan ürünün kalitesi hakkında da bilgi verir. Bu nedenle mide balonu fiyatları performans karşılaştırması yapılması önemlidir. Donanımlı hastanede ve kaliteli malzeme kullanılarak yapılan işlem kişilere avantaj sağlar.

https://www.drfirat.com/mide-balonu/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

 

İlgili Yazılar