Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Mide Küçültme Ameliyatı Nedir?

Mide Küçültme Ameliyatı Nedir?

haber haber -
6 0

Mide Küçültme Ameliyatı Nedir?

Midenin küçültülerek yiyecek alımının kısıtlanması için gerçekleştirilen operasyon birçok farklı yöntemle uygulanır. Öncesinde ve sonrasında sürece dikkat edilmesi halinde oldukça başarılı sonuçlar elde edilir.

Mide Küçültme Ameliyatı Nasıl Uygulanır?

Mide küçültme ameliyatı genel anestezi altında ortalama 2 saat sürede tamamlanır. Midenin küçültülmesi için uygulanan bu operasyon farklı yöntemler tercih edilerek yapılır. Günümüz teknolojisinde kapalı bir şekilde gerçekleşir ve hasta süreç boyunca acı ya da ağrı hissi yaşamaz. Bir gece hastanın durumuna bağlı olarak gözetim altında tutulup sonrasında taburcu olarak iyileşme süreci tamamlanır.

Mide Küçültme Ameliyat Yöntemleri Nelerdir?

Balon, gastrik ve cerrahi olan tüp mide operasyonları kilo verilmesi ve obeziteyle mücadele için kullanılan yöntemlerdir. Mide küçültme işlemlerinde bu yöntemler hastanın durumuna göre belirlenerek operasyonun başarılı bir şekilde tamamlanmasına yardımcı olur.

Mide Küçültme Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

65 yaşına kadar yapılması uygun olan mide küçültme ameliyatı 18 yaş sonrası da herkes için uygun operasyonlardandır. Bu yaş sınırları dışında kalan bireylerin kilolarının hayatlarını nasıl tehlikeye attığı değerlendirilerek sürecin kararı hekim onayı sonrası taksim escort verilir.

Mide Küçültme Ameliyatı Süresi Nedir?

Cerrahi olarak gerçekleşen operasyonları ortalama 2 saat içerisinde tamamlanır. Hastanın durumuna bağlı olarak bir gece gözetim altında kalınıp taburcu işlemleri gerçekleşir.

Mide Küçültme Ameliyatı Fiyatları 2021

Mide küçültme ameliyatı fiyatları kişilere özel olarak belirlenir. En önemli etkenler ise hastanın durumu, uygulanan yöntemler, hastanede kalış süresi, hekimin uzmanlık alanıdır. Bu etkenlerin detaylı bir şekilde öğrenilmesi ve maliyetler hakkında fikir sahibi olunabilmesi için mutlaka muayene olunması gereklidir.

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Midenin küçültülerek kişinin kilo vermesine yardımcı olan tüp mide ameliyatı sonrasında özellikle beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmesi gereklidir. Operasyonu takip eden 2 aylık süreçte fiziksel aktivitelerden kaçınılmalıdır. Diyetisyen desteği alınarak sürecin konforlu bir şekilde tamamlanması sağlanmalıdır.

Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

Midenin tüp şekline getirilerek uygulanan tüp mide ameliyatı günümüzde ileri derecede obez olan kişiler için tercih edilen başarılı bir uygulamadır. Gıda emilimini azaltarak kişinin kilolarının verilmesi sürecinde destek sağlayan bir operasyondur.

Tüp Mide Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Tüp mide işlemleri genel olarak kadın ya da erkek fark etmeden herkese uygulanabilir. İleri derecede obez olan 18-65 yaş arası herkese uygulanması mümkündür. Önemli olan cerrahi olan bu operasyonların başarılı bir şekilde tamamlanması için hastanın uygun olmasıdır. Muayene edilerek hasta uygunluğu belirlenmesi sonrasında işlemler uygulanmalıdır.

En Sık Hangi Mide Küçültme Ameliyatı Yapılıyor?

Günümüzde gelişen teknolojiye bağlı olarak en sık tercih edilen küçültme operasyonları tüp mide ameliyatı olarak uygulanır. Cerrahi ya da kapalı teknikler kullanılarak yapılan operasyon sonrasında uzun vadeli bir kilo verme gerçekleşir.

Tüp Mide Ameliyatı Olanlar Ne Kadar Kilo Veriyor?

Kilolarından şikâyet eden kişilerin başvurdukları tüp mide operasyonlarından sonra hastalar kilolarının %60 kadar büyük bir kısmını verirler. Önemli olan bu oranı korumak olup mutlaka operasyon sonrasında dengeli ve sağlıklı beslenmek gereklidir.

Tüp Mide Ameliyatı Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

65 yaşına kadar olan kişilerde obeziteyle mücadele kapsamında tüp mide operasyonları uygun görülür. Riskleri ve obezitenin yaşamlarına nasıl etki kattığına bakılarak ileri yaşlarda da uygulama hekim onayı dâhilinde yapılabilir.

Tüp Mide Ameliyatından Sonra Nasıl Beslenilmeli?

Tüp mide operasyonları sonrasında dengeli ve sağlıklı bir beslenme olması önemlidir. Aksi takdirde verilen kiloların geri alınması söz konusu olup mutlaka diyetisyen desteği alınmalıdır.

İlgili Yazılar