Miyom Hakkında

ABONE OL
14 Eylül 2023 08:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Miyom Hakkında

Miyom her 5 kadından birinde görülmekte olup rahmin düz kas tabakasındaki iyi huylu bir tümör türüdür.

Miyom Nedir? 

Miyom rahim içi iyi huylu ve düz kas hücresi kaynaklı olan tümörlerdir. Genel olarak 30-40 yaşları arasındaki kadınlarda görülmekle birlikte miyom ameliyatı ile tedavisi mümkündür.

Miyom Ne Sıklıkta Görülür? 

Östrojen bağımlı olarak var olan miyomlar genel olarak üreme dönemindeki kadınlarda görülmektedir. Gebelik döneminde östrojen hormonu arttığından dolayı büyüyebilir, östrojen hormonu menopozda azaldığı için küçülme görülür. Hekimin uygun görmesi halinde miyom ameliyatı yapılabilir.

Miyom Kimlerde Görülür? 

Erken adet görmek, alkol ve kafein kullanımı miyom oluşum riskini artırmaktadır. İlerleyen yaşlarda da miyom görülme riski artmaktadır.  Miyom ilaç ya da miyom ameliyatı ile tedavi edilebilir.

Myom (myom) Nasıl Ve Neden Oluşur? 

Miyomların ortaya çıkma nedeni tam olarak kayseri escort
bilinmemektedir. Ancak genetik faktörler miyomun oluşma nedenleri arasında yer almaktadır.

Miyomların Özellikleri

Minyomar tek tek olabilecek tümörler olduğu gibi çok sayıda da görülebilir. Yuvarlak şekilde ve pembe renktedirler.

Miyom Tedavi Fiyatları

Miyom tedavisi hekim muayenesi ardından net bir şekilde belli olur. Buna göre ilaç veya ameliyat tedavisi önerilebilir. Fiyatlar da hekimin önereceği tedavi türüne göre farklılık gösterir.

Hpv Nedir? 

Hpv cinsel yolla bulaşan genital siğiller deri erkek kadın her iki cinsi de etkilemektedir. Hpv tedavisi yapıldıktan sonra bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde tekrarlama olasılığı vardır.

Hpv Nasıl Bulaşır?

Hpv cinsel yolla bulaşan bir çeşit siğil olup vajinal doğum esnasında anneden bebeğe de bulaşabilir. Hpv tedavisi vakit kaybetmeden yapılmalıdır.

Hpv Belirtileri Nelerdir? 

Hpv hiçbir belirti göstermeden gelişebilir. Genital siğillerin oluşmasının ardından boyutu ve sayısı artabilir veya kendiliğinden yok olabilir. Yok olmaması halinde mutlaka hpv tedavisi yapılmalıdır.

Hpv Nasıl Kanser Yapar? 

Yapılan araştırmalar sonucunda genital siğillerin varlığı kanser riskini artırmaktadır.

Endometriozis (çikolata kisti) Tedavisi Nedir? 

Halk arasında çikolata kisti olarak bilinen endometriozis rahimin iç zar tabakasında yerleştiği organı tutar ve buna göre şikayetlere neden olur. Endometriozis tedavisi kalıcı olmamakla birlikte ilaçla tedavi edilebilir.

Endometriozis Ameliyatı Ne Zaman Önerilir? 

Endometriozis tedavisi yöntemlerinden biri olan ameliyat çocuk isteyen kişilerde yapılmalıdır. Ayrıca ileri yaştaki kadınlarda görülmesi ve ailede kanser öyküsü olan kişilerin tekrar çocuk istememesi halinde yumurtalıklar ve rahim alınabilir.

Endometriozis Belirtileri Nelerdir? 

Kasık ağrısı, ağrılı adet görme, cinsel ilişki esnasında ağrı ve kısırlık endometriozis belirtileri arasında yer almaktadır.

Endometriozis Nasıl Teşhis Edilir Ve Ameliyatı Nasıl Yapılır? 

Endometriozis hastanın göstermiş olduğu belirtilere göre uzman hekim tarafından teşhis edilir. Ultrason yöntemi ile çikolata kistinin teşhis edilmesi daha kolaydır.

Endometriozis Gebeliği Engeller mi? 

Endometriozis yumurtalık rezervini azaltarak ya da pelvik anatomi iyi bozarak tüplerde tıkanıklığa yol açıp hamile kalmaya engel olabilir.

Endometrioziste Rahim Alınır mı? 

Endometrioziste eğer tekrarlayan operasyon süreçleri varsa ve hasta çocuk doğurmak istemiyorsa yumurtalıkların ve rahimin alınmasına karar verilebilir. Ameliyat kararı alınırken ameliyatın yaratabileceği östrojen azlığından dolayı kardiyolojik riskler ve kemik erimesi durumu değerlendirilmemelidir.

Endometriozis Ameliyatı Riskleri Nelerdir? 

Genel anestezi ya da lokal anestezi altında yapılan her cerrahi operasyonda olduğu gibi endometriozis ameliyatında da bir takım riskler vardır. Üreter yaralanması, mesane yaralanması, yumurtalık rezervinin azalması, bağırsak yaralanması, ameliyattan sonra daha fazla yapışıklık gelişmesi gibi durumlar endometriozis ameliyatının riskleri arasında yer almaktadır. Endometriozis tedavisi hekimin uygulayacağı ilaç tedavisi ya da ameliyat ile yapılır.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r