Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’dan Faiz Açıklaması

(MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’dan Faiz Açıklaması

haber haber -
7 0

Merkez Bankasının faiz açıklaması öncesi Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan bir açıklama yaparak yüksek faizin yatırımlar üzerinde yapacağı olumsuz etkiler ve ayrıca faizin sermaye birikiminde olumlu etkileri olacağının altını çizdi.

Faiz Açıklaması

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan yaptığı yazılı açıklamada “MÜSİAD olarak biz, kalıcı bir fiyat istikrarının, planlı ve sürekli bir yatırım, üretim ve ticaret senkronizasyonundan geçtiğini savunmaktayız.” Dedi.

Fiyat İstikrarı İçin Faiz Önemli

Yeni bir dönemin başladığının altını çizen MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan “Merkez Bankasının, fiyat istikrarı hedefi, gerek söylem gerekse yöntem olarak yepyeni bir dönemi başlatmıştır. Fiyat istikrarı üzerine odaklanan bir para politikası, bizleri umutlandırmaktadır.”dediği açıklamada fiyat istikrarının çok önemli olduğunu vurguladı.

Artan Kur Baskısı

Milli para birimimiz olan TL’nin değerlenmesi amacıyla faiz oranlarının yükseltilmesi sermaye birikimlerinin artmasında önemli olduğunun altının çizildiği açıklamada; “Artan kur baskısı nedeniyle milli para birimimizin değerlenmesi amacıyla artırılan faiz oranı aynı zamanda ülkemizin bu süreçte ihtiyaç duyduğu sermaye girişlerini de artırmak üzere mevcut enflasyon göz önüne alınarak belli bir düzeye çekilmiştir.” denildi.

Yatırımcılar yüksek faiz etkisi ile dışlanmamalı

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman KaanBu zorunlu müdahalenin elbette bağımsız Merkez Bankası yönetiminin uhdesinde ülkemizin menfaatleri uğruna yapıldığına dair güvenimiz tamdır. Ancak bir ülkede paranın gücünü o ülkenin üretim ve yatırım gücü belirler yaklaşımımızdan hareketle MÜSİAD olarak biz, kalıcı bir fiyat istikrarının, planlı ve sürekli bir yatırım, üretim ve ticaret senkronizasyonundan geçtiğini savunmaktayız. Dönemin koşullarına uygun bir refleks olarak gelişen faiz artırımının bir düzeye kadar tolere edilebildiği aksi halde, özellikle yatırımlar üzerinde bırakacağı yıkıcı etkinin de altını çizmek isteriz. Yatırımcıların, üretim ve ticareti canlandırmak, istihdamı artırmak ve neticede enflasyonu baskılamak adına planlamalarının yüksek faiz etkisi ile dışlanmaması gerektiği kanaatindeyiz.dediği açıklamada yatırımcıların dışlanmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Faiz oranlarında belli bir noktadan sonra düşüş olması gerektiğinin elzem olduğuna değinen MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman KaanGerek milli yatırımcılar gerekse doğrudan yabancı yatırımlar açısından daha uygun bir ortamın sağlanması ve bu ortamın üretim ve ihracata dönüşmesi temel hedefimizdir. Bu tespitten hareketle belli bir noktadan sonra faiz oranlarındaki aşağı yönlü hareketlerin yatırımlar açısından elzem olduğu açıktır.”  Dedi.

ALO 182 aramak ücretli mi?

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir