Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Naturelgaz Halka Arz Ediliyor

Naturelgaz Halka Arz Ediliyor

haber haber -
8 0

Naturelgaz Halka Arz Ediliyor. Global Yatırım Holding iştiraklerinden birisi olan Naturelgaz halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuru yaptı. Socar Türkiye’nin LNG ve CNG dağıtım yapan bölümlerini devralmıştı. Naturelgaz şimdide halka arz için SPK’dan onay bekliyor.

Türkiye’de Pazar Lideri

Naturelgaz Türkiye’de taşımalı doğalgaz pazarının lideri konumunda. Sıkıştırılmış (CNG) ve sıvılaştırılmış (LNG) doğal gaz sektörünün lideri olan firma gaz ihtiyacı olan fabrikalar başta olmak üzere enerji üretim tesisleri, oteller, otoyol şantiyelerine gaz taşımakta. Bunun yanı sıra ekonomik veya coğrafi engeller nedeniyle ana doğal gaz boru hatlarından doğalgaz alamayan, erişimi olmayan ilçe ve beldelere dökme CNG taşımakta. Naturelgaz pazarın %25lik pay ile sektörde lider konumda bulunuyor. Naturelgaz’ın 13 adet endüstriyel dolum tesisi, 9 adet oto CNG istasyonu bulunuyor.

Avrupa’nın önde gelen taşımalı doğalgaz şirketi

Naturelgaz hem tesisleri ve istasyon altyapısı ile hem de dökme gaz satış hacmi ile Avrupa’nın önde gelen taşımalı doğalgaz şirketleri arasındadır. 2020 yılında 173,4 milyon metreküp doğalgaz dağıtımı gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirdiği bu taşıma rakamları ile sektörün yüzde 25’lik pazar payıyla lider konumdadır.

KAP Haberi

 

 

İlgili Yazılar