Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Obezite Tedavisi İçin Ameliyat Çeşitleri

Obezite Tedavisi İçin Ameliyat Çeşitleri

haber haber -
6 0

Obezite Tedavisi İçin Ameliyat Çeşitleri

Obeziteyle mücadelede uygulanan ameliyat çeşitleri gastrik bypass ve tüp mide ameliyatıdır.

Obezite Ameliyatı Sonrası Bilinmesi Gerekenler

Obezite ameliyatı sonrasında geri kilo alımı oluşmaması için mutlaka dengeli beslenilmeli ve hekimler tarafından hasta yakından takip edilmelidir.

Obezite Cerrahisi Ameliyatı Nasıl Etkili Oluyor?

Mide operasyonlarının etkisini görebilmek için mutlaka hekim önerilerine uygun davranılması önem taşır. İşlemlerle küçülen ya da doldurulan mide yemek kısıtlamasına girerek kişinin zayıflamasını sağlarken obezite ameliyatı sonrasında düzensiz ve sağlıksız beslenilmesiyle kilo alımı devam edebilir.

Obezite Cerrahisi Sonrası Ne Kadar Sürede, Ne Kadar Kilo Verilir?

Obezite cerrahisinin etkileri 5 yıl kadar devam edip bu süre içerisinde hasta kilolarının yarısından kurtulmuş olur. Önemli olan kalıcılığını sağlayabilmek için süreç ve sonrasında dikkatli olmaktır.

Obezite Cerrahisi Sonrası Ne Zaman İşe Dönmek Mümkün?

İlerleyen teknolojiden faydalanılarak kapalı teknolojiyle yapılan mide ameliyatları sonrasında hastane gözetimi bir gece olup ertesi gün işe dönülebilir ve obezite ameliyatı sonrasında herhangi bir iyileşme süresine ihtiyaç duyulmaz.

Mide Balonu Sonrası Egzersiz

Mideye zayıflama amacıyla yerleştirilen mide balonu çeşitli boyutlarda olup belirli bir süreden sonra çıkarılması gereklidir. Kilo alımı olmaması ve sonuçların kalıcılığını koruması için mutlaka sağlıklı bir beslenme düzeni ve egzersiz programı oluşturulmalıdır. Ameliyat gerçekleşmesi halinde 3 ay sonra yavaş bir şekilde egzersizlere başlanması önerilir.

Mide Balonu Nedir?

Obezite tedavisinde sıklıkla uygulanan ve kişilerin obeziteyle mücadelesinde etkili olan uygulama mide balonu uygulamasıdır. Günümüz teknolojisinde oldukça pratik bir şekilde uygulanan balon işlemleri midede tokluk sağlayarak zayıflanmasına yardımcı olur.

Mide Balonu Nasıl Uygulanır?

Endoskopik yöntemle yerleştirilen balon mideye inmesiyle şişirilir. Ve kısa süren operasyonda anestezi lokal bir şekilde uygulanabilir. 10 dakika gibi bir sürede süreç tamamlanarak hasta gündelik yaşama hemen dönebilir.

Yutulabilir Mide Balonu Neden Takılır?

Mide balonu çeşitlerinden olan yutulabilir mide balonu sağlıklı ve güvenli olup mideye hap gibi yutulmasından dolayı oldukça kolay bir inme sağlar. Midede tokluk hissi yaratarak uzun süreli ve kalıcı zayıflama imkânı sunmasından dolayı tercih edilir.

Mide Balonu Fiyatları

Hastanın durumu, uygulanacak olan yöntem, mide balonu çeşitleri gibi etkenler maliyetlerin farklı olmasına neden olur. Kişilere özel olarak planlanan tedavilerden önce mutlaka muayene olunarak detaylı bilgi alınmalıdır.

Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

Mide küçültme operasyonu adı verilen ve midenin muz şeklinde oluşturularak fazla kısmının alınmasıyla gerçekleşen operasyona tüp mide ameliyatı denir. Farklı çeşitleri olup midenin küçülmesiyle kilo veriş süresi hızlanması amaçlanır.

Tüp Mide Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

18 ve 70 yaş arası sağlık sorunu yaşamayan, obeziteyle mücadele eden herkese uygulama yapılabilir. Operasyonun risksiz ve başarılı bir şekilde tamamlanması için mutlaka uzman hekim tarafından hasta uygunluğu belirlenmelidir.

En Sık Hangi Mide Küçültme Ameliyatı Yapılıyor?

Mide küçültme operasyonları içerisinde en sık uygulanan 15 yıllık bir geçmişi olan tüp mide ameliyatıdır. Bir diğer çeşidi ise gastrik bypass uygulamasıdır. Hastaların durumlarına göre bu operasyonlar günümüzde sıklıkla uygulanan obezite operasyonlarıdır.

Tüp Mide Ameliyatı Olanlar Ne Kadar Kilo Veriyor?

Tüp mide ameliyatı yani mide küçültme operasyonları sonrasında hastaların kilo verişleri uzun vadelidir ve genel olarak kilolarının yarıdan fazlasını kolaylıkla verirler. Kalıcı olması için mutlaka dengeli beslenme ve egzersiz rutinlerini yaşamlarında tutmalıdırlar.

Tüp Mide Ameliyatı Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

Mide ameliyatlarında en üst sınır 70 yaştır. Bu yaş sınırı üzerinde hekimlerin onayları gereklidir.

Tüp Mide Ameliyatından Sonra Nasıl Beslenilmeli?

Ameliyat sonrasında kalıcı bir sonuç isteniyorsa sağlıklı ve dengeli beslenilmesi önem taşır. Aksi takdirde tüp mide ameliyatı sonrasında kilo alımı gerçekleşerek ek operasyonların yapılması gerekir.

İlgili Yazılar