Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Omicron varyantı görülen iller

Omicron varyantı görülen iller

haber haber -
7 0

Sağlık Bakanlığı, Avrupa’dan sonra Türkiye’de de hızla yayılan Omicron varyantıyla ilgili açıklamada bulundu. Uluslararası çapta yayın yapan internet sitesinin Türkiye’de Omicron varyantını yüzde 42 olarak belirtmesi üzerine söz konusu site yöneticileriyle irtibata geçtiğini ve yanlış verilerin güncellendiğini duyuran bakanlık şu ifadeleri kullandı;

*Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüz tarafından Omicron varyantının Avrupa kıtasında görülmeye başlandığı zamandan itibaren 17 merkezimizde Omicron varyantı için gerçek zamanlı PCR tabanlı bir tarama başlatılmıştır.

*Bunların 3073’ü Delta , 42’si Omicron varyantıdır. Omicron varyantının görüldüğü iller; İstanbul (30), İzmir (6), Şırnak (1), Diyarbakır (1), Kütahya (2), Isparta (2)’dir.

*ilgili sitede yayınlanan veriler güncel olarak yayınlanmamıştır. Site yöneticileri ile yapılan görüşmede, verilerin GISAID sisteminden çekilmesinde sorunlar yaşandığı, bildirilmiş ve güncel durum teyit edilerek web sitesinin güncelleneceği tarafımıza bildirilmiştir.

*Bugün yapılan güncelleme ile 247 girişin 220’sinin Delta 27’sinin Omicron olduğu teyit edilerek ilgili sitede yanlışlık düzeltilerek güncel durum yayınlanmıştır.

Varyantlar konusundaki gerçek ve güncel verilere GISAID sisteminden ulaşılabilmektedir.

İlgili Yazılar