Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ömrü kısa oldu

Ömrü kısa oldu

haber haber -
6 0

Bu ayın başında HBO Max, CNN Plus ve Discovery Plus’ın çatı şirketleri olan WarnerMedia ile Discovery, Warner Bros. Discovery adı altında birleşmelerini tamamladıklarını kamuoyuyla paylaştı. Her ne kadar bu ortaklık en çok Netflix’in başını derde sokacak olsa da CNN Plus da kapanıyor.

WarnerMedia ile Discovery’nin birleşmesinden yalnızca günler önce yüz milyonlarca dolarlık yarıcımın ardından -29 Mart tarihinde- yayın hayatına başlayan CNN Plus kapanıyor. Şirket bugün çalışanlarına yaptığı duyuruda son günün 30 Nisan olduğunu söyledi.

Halihazırda pek çok canlı yayın akışı, haber, orijinal programlar ve özel röportajları yayınlamaya devam eden CNN Plus’ın aslında ilk çıktığı günden itibaren bu sona mahkum olduğu söyleniyor. Zira birleşen şirketlerin -Warner Bros. Disney’in- CEO’su David Zaslav’ın bu platformun birleşmeden çok kısa bir süre önce piyasaya sürülmesinden büyük rahatsızlık duyduğu belirtiliyor.

Şirketin bu kapanan platformunun 1 ay içerisinde toplamda ne kadar aboneye ulaştığına dair bir bilgi paylaşımı yapılmadı. Ancak Bu ayın başında yayınlanan izlenme raporlarına bakılırsa her gün 10 binden fazla kişinin ziyaret ettiğini görüyoruz.

Abonelik ücretlerinin de ücretsiz bir haber kanalının dijital platformuna göre biraz pahalı olduğunu belirtelim. Zira müşteriler eğer aylık ödeme yapmak istiyorsa 5.99 ABD doları, yıllık toplu bir şekilde ödeme yapacaklarsa da 59.99 ABD doları bir ücret isteniyordu. Tabii geçtiğimiz ay içerisinde yıllık abonelik alanların ödedikleri ücretlerin kapanma sonrasında iade edilmesi bekleniyor.

İlgili Yazılar