Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Petrolde Fiyatlar 59 Dolar Seviyesine Çıktı

Petrolde Fiyatlar 59 Dolar Seviyesine Çıktı

haber haber -
8 0

Petrolde Fiyatlar 59 Dolar Seviyesine Çıktı. Opec+’nın arz kısıntısında herhangi bir değişiklik önermemesi ve ABD’deki petrol stoklarının son 1 yılın en düşük seviyesine gerilemesinden dolayı petrolün varili 58.99 dolar seviyesine çıktı.

OPEC+ yapılan toplantısında Ortak Bakanlar İzleme Komitesi’nin daha önce aldıkları kararda değişikliğe gitmemesi yani arz kısıntısı kararlarında devam edeceklerinin sinyallerinden sonra arzda artış olmayacağının kesinleşmesinden sonra petrolün varil fiyatında yükseliş başladı. Bu yükselişe neden olan diğer etmen ise pandemi başlangıcı olan Mart 2020’den beri Amerika’daki ham petrol stoklarının en düşük seviyeye gerilemesi gösterildi.

Brent petrolün varil fiyatı 58,99 dolar seviyesine yükseldi. Batı Teksas petrolünün varil fiyatı ise 55,99 dolar seviyesine yükseldi. Teknik analistlere göre Batı Teksas petrolünde yükselişin 56,23 dolar seviyelerine kadar yükseleceğini buna karşı olarak Brent petrolün varil fiyatının da 59,13 – 59,32 seviyelerine kadar çıkabileceğini öngörüyorlar.

İlgili Yazılar