Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Porsche ve Lamborghini taşıyan gemi için üzücü son

Porsche ve Lamborghini taşıyan gemi için üzücü son

haber haber -
7 0

Geçtiğimiz Şubat ayının ortalarında, Porsche, Volkswagen, Audi ve Lamborghini gibi aralarında lüks araçlarında bulunduğu otomobilleri taşıyan büyük yük gemisi Felicity Ace bilinmeyen bir sebepten alev aldı. Fakat o sırada yakınlarda bulunan Portekiz donanması ve diğer gemilerin yardımlarıyla, 22 kişilik mürettebatı kurtarıldı. Ancak geminin sonu üzücü oldu.

Yola çıkmadan önce Stuttgart’tan 1100 adet Porsche ve 189 adet Bentley aldığı bilinen Felicity Ace, aralarında Audi, Volkswagen ve Lamborghini de bulunan toplamda sayısı 4 bine yakın bir kargoyla ABD’ye doğru yola çıkmıştı. Tabii çıkan yangın oldukça büyük bir ses getirdi. Fakat mürettebatın hemen ardından, yangını söndürüp otomobilleri kurtarabilmek için çalışmalara başlanmıştı.

Ancak bugün yapılan açıklamalara göre, her ne kadar yerel bir gemi kurtarma ekibi tarafından bu durum önlenmeye çalışılsa da, sonuç üzücü oldu. Sabah saat 9 sularında Portekiz’in Azor takımadalarından yaklaşık 400 kilometre uzaktayken, sancak tarafından aldığı su sebebiyle battı.

Fakat şirket yetkilileri tarafından yapılan bir diğer açıklamaya göre yangının asıl başlangıç noktası, kargo içerisinde bulunan elektrikli otomobillerden birinin bataryasıydı. Tabii araştırma süreci hala devam ediyor. Dolasıyla bu açıklama da bir iddia olarak değerlendirildi. Ancak çoğu kişiye göre bu açıklama, aslında sorumluluktan kaçan şirketin uydurduğu bir bahaneydi.

 

İlgili Yazılar