Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. RUHSAT ALMADAN TEMEL KAZISI

RUHSAT ALMADAN TEMEL KAZISI

haber haber -
8 0

Mersin Müftülüğü, Valilik binasının da yer aldığı parsele komşu alanda içinde toplantı salonları, cami ve sosyal donatı alanlarının da yer aldığı külliye yapımı inşaat ruhsatı almadan kaçak devam ediyor. İmar planlarında ‘Resmi kurum’ işaretli alanda yapılmak istenen ve ‘İbadet alanı’ yönündeki teklif ilgili komisyonlarda sonuçlanmadan ve Büyükşehir meclisinde tartışılıp karara bağlanmadan yapılan kaçak inşaattaki temel kazısı AKP’li Akdeniz ile MHP’li Erdemli Belediyesi’nin resmi araçlarıyla tam gaz sürüyor.

İnşaat alanını yerinde inceleyen CHP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız, ibadet alanı teklifinin komisyonlardan geçmediğini doğrulayarak, “Bu durum laik hukuk devletine yakışmıyor. Devletin bir kurumu olan müftülük, bütün imar yasa ve yönetmelikleri yok sayarak bir kaçak inşaat yapmaktadır” dedi.

Mersin Müftüsü Şaban Kondi, bir süre önce tapu imar planlarında  “Resmi kurum” işaretli Valilik binasının da yer aldığı 10.478 adada yer alan 31 numaralı 6371 metrekarelik alanda külliye yapmak üzere bir süre önce çalışma başlattı. Müftü Kondi, alanın “İbadet alanı” şekline dönüştürülmesi konusunda merkez Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile görüşerek konuya duyarlı olması talebinde bulundu. Her iki CHP’li Başkan da bunun için plan tadilatının ilgili komisyonlardan ve meclislerden geçmesi gerektiğini ifade etti.

KOMİSYONLARDA GÖRÜŞÜLÜYOR

Müftülüğün talebi üzerine alanın ibadet alanı olması yönündeki teklifi içeren 5 binlik plan revizyonu bir süre önce Yenişehir Belediyesi meclisinden geçti. Karar Büyükşehir meclisinde görüşülmek üzere havale edildi. Teklif bir süre önce yapılan meclis toplantısında binlik planlara işlenmesi için Çevre, İmar ve Ulaştırma Komisyonu’na havale edildi. Bir süre önce yapılan komisyon toplantılarında CHP’li bazı meclis üyeleri, laik bir ülkede Valiliğin yanına külliye yapılmasının kabul edilemeyeceğini dile getirerek karşı çıktı. Komisyon yaşanan tartışmalar nedeniyle teklifi karara bağlamadan dağıldı.

 

İlgili Yazılar