Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Rusya Ukrayna savaşı son dakika

Rusya Ukrayna savaşı son dakika

haber haber -
9 0

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum ve müzakere süreçleri ele alındı.

Başkan Erdoğan, görüşmede, Rusya ile Ukrayna arasında ateşkesin ve barışın bir an evvel tesis edilmesinin ve bölgedeki insani durumun iyileştirilmesinin gerekliliğini vurgulayarak bu süreçte Türkiye’nin her türlü katkıyı vermeye devam edeceğini belirtti.

Başkan Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin bir sonraki toplantısının İstanbul’da yapılması konusunda mutabık kaldı.

Bu kapsamda Rus heyetinin bugün saat 16.00’da İstanbul Atatürk Havalimanı’na geleceği bildirildi.

Türkiye, Rusya-Ukrayna krizinin barış yolu ile sonuçlanması için diplomatik hamlelerini sürdürürken, Rusya ve Ukrayna heyetlerinin 28-30 Mart tarihlerinde müzakere için Türkiye’ye gelecekleri öğrenildi.

Ukrayna’nın müzakere heyetinde yer alan parlamento üyesi David Arakhamia sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna-Rusya arasındaki devam eden müzakerelerin bir sonraki turunun 28-30 Mart tarihlerinde Türkiye’de yapılacağı duyurarak, “Bugün videokonferans yoluyla yapılan müzakerelerde, bir sonraki turun yüz yüze olarak 28-30 Mart tarihlerinde Türkiye’de yapılmasına karar verildi. Ayrıntılar daha sonra gelecek” ifadelerini kullandı.

Rus heyetine başkanlık eden Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinsky ise yaptığı açıklamada, “Bugün Ukrayna tarafı ile videokonferans yoluyla yapılan görüşmelerde bir sonraki turun 28-30 Mart tarihlerinde yüz yüze gerçekleşmesi kararı alındı” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, müzakere görüşmelerinde Türkiye’yi işaret ederek, “Önümüzde yeni bir müzakere turu var ve biz barış istiyoruz. Bana söylenene göre Türkiye’de yüz yüze görüşmeler olacak” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy her gece yaptığı gün sonu değerlendirmelerinde bugünkü açıklamalarında, Rusya ile Ukrayna müzakere heyetleri arasında Türkiye’de yapılacak olan görüşmelere değindi. Ukrayna’nın barış istediğini aktaran Zelenskiy, müzakerelerde Türkiye’de görüşmelerin olacağını işaret ederek, “Önümüzde yeni bir müzakere turu var ve biz barış istiyoruz. Bana söylenene göre Türkiye’de yüz yüze görüşmeler olacak. Bu fena değil. Sonuca bakacağız. Müzakerelerde önceliklerimiz biliniyor. Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğü şüphesizdir. Devletimiz için etkin güvenlik garantileri zorunludur. Hedefimiz açıktır. Barış ve en kısa sürede ana devletimizde normal yaşamın restorasyonu” ifadelerini kullandı.

İlgili Yazılar