Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Sperm Testi Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Sperm Testi Fiyatları Nasıl Belirlenir?

haber haber -
10 0

Sperm Testi Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Bir yıllık sağlıklı cinsel birlikteliğin sonucunda çocuk sahibi olamayan erkeklerin yaptırdığı testlerden bir tanesidir. Sperm testi fiyatları üroloji uzmanının isteyeceği hormon ve genetik testler ile beraber yapıldığında farklılık gösterir.

Sperm testi diğer adıyla spermiyogram ile meni içerisinde bulunan sperm hücrelerinin sayısı, şekli ve üreme kanalında düzgün ilerleme durumu tespit edilir. Yumurtayı dölleme bilmek kabiliyeti tespit ederek gerekli tedavi haritası çıkarılır.

Sperm Testi Nedir?

Sperm testi tüp bebek tedavisi olmak isteyen veya çocuk sahibi olamayan kişilerin yaptırmış olduğu önemli bir testtir. Sperm testi fiyatları muayeneyi yapan doktorun bilgi birikimi ve tecrübesi ile sağlık merkezine göre farklılık gösterir. Sperm testi ile hareketli sperm sayısı, sperm miktarı, şekil açısından gerekli incelemeler yapılır.

Sperm Testi Neden Yapılır?

Bir yıllık korumasız cinsel birliktelik sperm testi için önemli bir ölçüdür. Erkeğe bağlı kısırlığın tespit edilmesinde önemli bir parametre olarak sperm testi gerçekleştirilir. Doğru ve kesin sonucun elde edilebilmesi için doktor uygun görürse farklı zamanlarda 3 defa testi tekrarlayabilir.

Sperm Testi Neden İstenir?

Sperm testi yaptırmak isteyen erkeklerin testten 3 gün öncesine kadar cinsel perhiz yapması sağlıklı sonuç için önemlidir. Uygulamadan belli bir süre önce kafeinli içecekler ile hormon ilaçlarının ara verilmesi doğru sonuçların oluşmasını sağlayacaktır.

Sperm testi fiyatları tedavi aşaması baştan sona değerlendirilerek belirlenir. Sperm hücrelerinin canlılık açısından %55 üstü, hareketlilik açısından %31 üstü, totalde sperm sayısı ise 40 milyondan fazla olması normal olarak kabul edilir.

Ultrason Testi Nedir?

Yüksek frekanslara sahip ses dalgaları sayesinde insan vücudunda bulunan organların görüntü elde edilmesi işlemine ultrason denilir. Ultrasonografi işleminde ses dalgaları vücudumuzda bulunan organ veya kemik gibi yoğunluk açısından yüksek uzuvlara değdiğinde geri yansıyarak Eco meydana getirir. Meydana gelen bu ekolar tarayıcıya gönderilerek elektrik sinyali oluşturur.

Bir bilgisayar tarafından ölçün yapılan ekol arası mesafe ile doku ve organların görüntüsü oluşturulur. Ultrason fiyatları görüntülenecek organ sayısı, işlemin yapılacağı tekrar sayıları baz alınarak belirlenir.

Ultrason Testi Kimler için Uygundur?

Ultrason herhangi bir yan etkisi olmayan tamamen güvenlidir. Bu nedenle hamilelik sürecinin başından sonra güvenli olarak ultrason taraması ile anne karnında bulunan bebeğin gelişimi takip edilir.

Ayrıca kalp hastalıkları, kan damarlarının duvar incelemesi, travmatik yaralanmalarda, kas ve iskelet sistemi dahil bugün çok organın görüntülenmesinde ultrason yöntemi kullanılır. Ultrason fiyatları haftanın tedavi süreci ile doğru orantılı olarak değişkenlik gösterir.

Ultrason Yöntemleri Nelerdir?

Ultrason taraması kişiden kişiye farklılık gösterse de 15 dakika ile 1 saatlik süre aralığında gerçekleştirilir. Kulağımızın duyamayacağı frekanstaki ses dalgaları ile gerçekleştirilen ultrason 2 boyutlu, üç boyutlu, 4 boyutlu olmak üzere üç şekilde gerçekleştirilir. Ayrıca ayrıntılı ve renkli ultrasonda ihtiyacı göre çekilir. Ultrason fiyatları kullanılacak yönteme bağlı olarak da farklılık gösterebilir.

Check up Nedir?

Herhangi bir sağlıklı sorunu yaşamayan kişilerin sağlık durumlarını takip edebilmek amacıyla ve sağlık problemlerinin erken teşhis ile daha kolay tedavi edilebilmesini sağlayan baştan ayağı yapılan fiziki muayene ve testlerdir. Check up fiyatları alınacak hizmet içeriğine göre ve yapılacak olan test ve tetkiklere bağlı olarak değişkenlik gösterir.

Check Up Paket Fiyatları

Check up fiyatları istenecek pakete göre belirlenmektedir. Bu paketler organ taraması ile beraber kan testleri, kolesterol kontrolü, guatr, hepatit, gaita ve idrar tahlili, akciğer grafisi, elektrokardiyografi, sedimantasyon araştırılması gereken önemli içeriklerdir. Kişinin isteyeceğim paket içeriği check up fiyatları üzerinde önemli etki yapmaktadır.

 

İlgili Yazılar