Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Sri Lanka’da son durum

Sri Lanka’da son durum

haber haber -
8 0

ANI News’in haberine göre, Kentsel Kalkınma Bakanı Prasanna Ranatunga, yeni devlet başkanının 20 Temmuz’da seçileceğini duyurdu.

Ranatunga, Rajapaksa’nın 13 Temmuz’da istifa etmesi halinde parti liderlerinin 20 Temmuz’da yeni bir devlet başkanı seçmeye karar verdiğini söyledi.

Tarihinin en ağır ekonomik krizinin yaşandığı Sri Lanka’da göstericiler, 9 Temmuz’da Başbakanlık konutuna girip binayı ateşe vermişti.

Protestocular, Devlet Başkanı Rajapaksa’nın resmi konutu ve ofisinin bulunduğu yerleşke çevresindeki barikatları aşarak konut ve ofise girmişti.

Yerleşkeye protestocuların girmesi üzerine Rajapaksa’nın buradan güvenli bir yere götürüldüğü ileri sürülmüştü.

Hindistan Yüksek Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, “Yüksek Komisyon, medyada ve sosyal medyada yer alan Hindistan’ın askerlerini Sri Lanka’ya gönderdiğine ilişkin spekülatif haberleri kesin şekilde reddediyor. Bu haberler ve bu tür görüşler, Hindistan hükümetinin tutumuyla da uyumlu değildir” ifadelerine yer verildi.Öte yandan BBC’de yer alan haberde, Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın Sri Lanka sularında bir donanma gemisinde olduğu belirtildi.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Arindam Bagchi, dün yaptığı açıklamada, Sri Lanka halkının yanında olduklarını bildirmişti.

Sri Lanka Başbakanlık Ofisi’nin çevresinde 9 Mayıs’ta toplanan göstericiler ile hükümet yanlıları arasında arbede yaşanmış, başkent Kolombo’da askeri birlikler göreve çağrılmıştı.

Şiddet olayları sonrası ülke çapında sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve hükümet, protestolar sırasında kamu malına veya başkalarına zarar veren herkese ateş açılması talimatını vermişti.

Ülke çapına yayılan protestolarda aralarında iktidar partisi milletvekili ile 2 polisin de bulunduğu 8 kişi hayatını kaybetti, en az 250 kişi yaralandı.

 

İlgili Yazılar