Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Su Aramada Yetkili Firmalar Hangileri 

Su Aramada Yetkili Firmalar Hangileri 

haber haber -
11 0

Su Aramada Yetkili Firmalar Hangileri 

Birçok kişi yer altından su kaynağı bulmak ister. Bu kapsamda; su arama teknikleri kullanılarak yeraltından çıkarılacak olan su hayvanları için tavukçuluk için ağaçlar ve pek çok farklı işlem için kullanılabilir.

Bazı insanlar ise işletmelerinde kullanmak amacıyla yer altından su çıkarmak ister. Su çıkarma işlemi için pek çok yöntem vardır.

Bunun için fiziksel sondaj çalışmaları yapılabilir ya da bölge için PMR uygulanabilir. Ayrıca su çıkarma yöntemleri arasında izotop veya manyetik yöntemler de kullanılabiliyor.

Bununla beraber farklı jeofizik yöntemler kullanılarak da yeraltı su kaynaklarına ulaşılabilir. Tüm bu yöntemler kullanılabilecek seçenekler arasında yer alır.

Yer altından su çıkarmak için bu konuda uzman kişilerden ve firmalardan yardım almak gereklidir.

%100 Doğru Sonuçlu NMR ve GPR Metot Cihazlarla Arazinizde Su Araması (Su Etüdü) Yapılması İçin Şimdi Bizimle İletişime Geçin:

Hakim Jeoloji Jeofizik ve Sondaj Tic. Ltd. Şti.

TELEFON: 0532 359 0982

 

Garantili Su Bulma Yöntemi 

Geneliklemakine ile su bulma için pek çok yöntem vardır. Ancak garantili denilebilecek yöntemlerin sayısı oldukça azdır. Garantili yöntemlerden birisi de gprx yöntemidir. Bu sistem yer altına radyasyon gönderme yoluyla yeraltındaki farklı şeylerin tespitini yapar.

Bu sistem sayesinde yer altında su olup olmadığı daha net bir şekilde tespit edilir. Bu yöntem tam anlamıyla su bulma konusunda garantili bir yöntemdir.

Bunun dışında da pek çok su bulma yöntemi vardır. Ancak bunlar için garantilidir ifadesi kullanılamaz.

Yüzde yüz kesinlik veren bu yöntemler dışında kalanlar genellikle %90 netlik oranı verir. Bu da her ne kadar oldukça yüksek bir oran olsa da bir miktar hata payı barındırır.

Yeraltı Su Kaynağı Bulma 

Tam anlamıyla garantili bir şekilde arazide su bulma işlemi için gprx kullanılabilir. Bu yöntem ile yer altındaki suyun tespiti kesin olarak yapılır. Bu yöntemin eksi yönü ise maliyetinin diğer yöntemlere oranla biraz daha fazla olmasıdır.

Maliyetinin fazla olması nedeniyle çok başarılı bir yöntem olmasına karşın herkes tarafından tercih edilmez.

Yeraltı suyunun tespiti ne şekilde yapılacaksa yapılsın mutlaka bu konuda uzman kişiler ve firmalar tarafından yapılmalıdır.Yeraltı suyu bulma konusunda profesyonel bir firmaya İhtiyaç duymanız halinde https://jeofizikmuhendisi.net/ firmamız ile iletişime geçerek olduğumuz hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

 

İlgili Yazılar