Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Sütaş Bingöl Entegre Tesisleri 4’ncü Tesis Oluyor

Sütaş Bingöl Entegre Tesisleri 4’ncü Tesis Oluyor

haber haber -
7 0

Sütaş Bingöl Entegre Tesisleri Sütaş 4’ncü büyük tesisini oluyor. Sütaş Bingöl tesislerini açmak için gün sayıyor. Sütaş Karacabey, Aksaray ve Tire’de olan entegre tesislerine bahar ayları başında Bingöl tesisini de katacak. Bingöl entegre tesisinin zamanında açılması için hummalı çalışmaların devam ettiğini belirten Sütaş Grubu Başkanı Yılmaz: “Sütaşkı’mızı Türkiye aşkımız ile birleştirerek, yatırımlarımıza devam ediyoruz.”dedi.

Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, yaptıkları işin sütçülük sadece tek sektör olarak düşünülmemesi gerektiğinin altını çizen Yılmaz sütçülük etrafında diğer bir çok sektörü harekete geçirdiğini belirtti.

Yılmaz daha önce hayata geçirilen “Sütaş Güney Marmara Sütçülük Projesi – Karacabey Entegre Tesisleri”, “Sütaş Orta Anadolu Sütçülük Projesi – Aksaray Entegre Tesisleri” ve “Sütaş Ege Sütçülük Projesi – Tire Entegre Tesisleri”nin, bölgenin ekonomisinin büyük katkılar sağladığını belirtti.

Yılmaz Bingöl’de açılacak olan 4’ncü entegre tesisinde “Sütaş Doğu Güneydoğu Anadolu Sütçülük Projesi”nin kapsamında değerlendirileceğini belirterek projenin avantajlarını şu şekilde sıraladı;

“1 milyar 115 milyon TL yatırım bedelli “Doğu Güneydoğu Anadolu Sütçülük Projesi Bingöl Entegre Tesisleri” kapsamında; süt hayvancılığı eğitim merkezi ve eğitim çiftliği, damızlık süt sığırı çiftlikleri, düve yetiştirme çiftliği, besi çiftliği, yem bitkileri tarımı, yem fabrikası, süt ürünleri fabrikası, biyogaz elektrik üretim tesisi ve organomineral gübre tesisi bulunuyor. Ayrıca hayvan sağlığı ve nesil ıslah konularına odaklanacak bir Ar-ge merkezi yer alıyor.

Yeni İstihdam Yaratacak

“Yeni açılacak Bingöl entegre tesislerinde 1.012 kişiye doğrudan istihdam sağlanacak” diye belirten Yılmaz  gençlerin Karacabey Meslek Yüksekokulu’nda 8 yıldır eğitim gördüğünü eğitimlerini bitiren gençlerin Sütaş’ın Karacabey ve Aksaray tesislerinde çalışarak bu proje için hazırlandığını, Şimdi Bingöl’e döndüklerini ve bu tesislerde görev yapacaklarını belirttiği açıklama ile kalifiye elaman yetiştirilmesi konusunda da yatırımlar yaptıklarının altını çizdi.

Sütaş Bingöl Entegre Tesisleri

Bingöl tesislerindeki süt ürünleri fabrikasının günde 1.000 ton kapasite ile çalışacağını belirten Yılmaz, tesis tam kapasite ile çalıştığında bölgede ;

Yıllık 1 milyar 22 milyon TL süt hasılası sağlanacağını

Projenin yılda 1 milyar 554 milyon TL hayvancılık hasılası ve yem üretimleriyle 905 milyon TL bitkisel üretim hasılası oluşturması hedeflendiğini,

Personel ücretleri, taşıma, dağıtım giderleri ve diğer mal, hizmet alımlarıyla beraber Sütaş yatırımının

bölgede yaratacağı doğrudan ekonomik faaliyetin toplamının yıllık 2 milyar 945 milyon TL olmasının beklendiğini belirtti.

İlgili Yazılar