Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Sütün Artan Fiyatı Üreticiyi Güldürmedi

Sütün Artan Fiyatı Üreticiyi Güldürmedi

haber haber -
9 0

Sütün Artan Fiyatı Üreticiyi Güldürmedi. Ulusal Süt Konseyi sütün litre fiyatını 2 lira 30 kuruştan 2 lira 80 kuruşa çıkarmasından sonra ekonomik olarak rahatlayacaklarını düşünen süt üreticilerinin süt yemine yapılan zam ile bu düşünceleri kısa sürdü.

Süt Yemi Fiyatı 1 Yılda  %100 Zamlandı

Süt yemlerine gelen zam nedeniyle süt üretiminde girdi fiyatları yükselmeye devam ediyor. Geçen sene 60 liradan satılan süt yeminin çuvalı 128 lira iken yapılan 7 liralık zam ile 135 liraya yükseldi. Bir yıl içinde %100 e yakın fiyat artışı yaşayan süt yemi fiyatlarından dolayı süt üreticileri zor durumda olduklarını belirtiyorlar. Süt üreticileri süte yapılan 50 kuruşluk zamdan sonra süt yemi fiyatlarına 2 defa fiyat artışı yapıldığını belirterek “artık yeter” diyerek tepki gösterdiler.

Girdi Fiyatları Hep Arttı

Geçen seneden beri süt üretiminde yaşanan girdi fiyatlarındaki yükselmeden dolayı süt üretiminin maliyetinin her geçen gün arttığına vurgu yapan süt üreticileri geçen sene 60-70 TL olan süt yeminin bu sene 135 TL ye çıkarak %100 zamlandığını aynı zamanda geçen sene 900 TL elektrik parası ödemesi yaptığını bu sene bu rakamın 1200 TL’ye çıktığının bunun yanı sıra geçen sene samanın balyasının 15-17 TL arası olduğunun ama bu sene aynı saman balyasının 25 TL’ye satıldığını belirtiyorlar.

Sütün Artan Fiyatı Üreticiyi Güldürmedi

Süt üreticileri süt üretimindeki girdi fiyatlarındaki %100’lere varan artışa nazaran ürettikleri sütün fiyatında bir yükselme olmadığına vurgu yapıyorlar.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir