Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Tencent’in piyasa değeri bir ayda 170 milyar dolar azaldı

Tencent’in piyasa değeri bir ayda 170 milyar dolar azaldı

haber haber -
8 0

Dünya, Çinli internet devi Tencent’in hisselerindeki büyük düşüşü konuşuyor. Şubatta piyasa değeri 950 milyar dolara kadar yükselen şirket, önceki gün 565 milyar dolara kadar geriledi.

Pekin yönetiminin son aylarda teknoloji şirketlerine dönük düzenlemeleri, attığı tekel karşıtı adımlar, veri güvenliğine yönelik değişiklikler ve ABD borsalarına açılmaya dönük kısıtlamalar değer kaybında etkili oldu.

PİYASANIN SEVGİLİSİYDİ KAYBEDEN OLDU

Tencent Holdings Ltd. sadece son bir ayda 170 milyar dolar değer kaybettiğini belirten Bloomberg, “Piyasanın sevgilisiydi, dünyanın en fazla kaybeden hissesi oldu” ifadesini kullanırken, yüzde 23’lük değer kaybıyla Tencent’in temmuzda kendi tarihindeki en kötü aylık hisse performansına imza attığına işaret etti.

Öte yandan, dünya genelinde temmuz ayında piyasa değeri en çok azalan 10 şirketten 9’unun Çin şirketi olduğu belirtildi.

Meituan ve Alibaba, söz konusu 9 şirket arasında yer aldı.

Ekim 2020’de 858 milyar dolara kadar yükselen Alibaba’nın piyasa değeri, üç gün önce 505 milyar dolara kadar geriledi. Şirket bugün itibarıyla 537 milyar dolar değerinde.

İlgili Yazılar