Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Tüp Bebek Tedavisi

Tüp Bebek Tedavisi

haber haber -
9 0

Tüp Bebek Tedavisi

Tüp bebek günümüzde en sık kullanılan yardımcı üreme tedavisidir. Teknik olarak tüp bebek tedavisi, yumurtaların (yumurtaların) ve erkek sperminin (sperm) vücut dışında, özenle hazırlanmış laboratuvar koşullarında döllenmesiyle belirli sayıda döllenmiş yumurtanın (embriyo)  seçilmesi ve rahme yerleştirilmesidir.

Hangi çiftlerde tüp bebek tedavisi yapılır

Her iki tüpü tıkalı olan kadınlara

Sperm sayısı 5 milyonun altında olan ve sperm hareketliliği düşük olan erkeklere

Yumurtalık rezervi azalmış kadınlara

Yumurtlama bozukluğu olup yumurtlama tedavilerine cevap vermeyen hastalara

Endometriozis hastalarına

Açıklanamayan infertilite olup 2 kez aşılama ile gebe kalamayan kadınlara

38 yaş üstü kadınlara tüp bebek tedavisi önerilir.

Tüp bebek tedavisinde hangi ilaçlar kullanılır

Tüp bebek tedavisi yumurtalardan çıkan bir iğne ile başlar ve yumurtalar belirli bir büyüklüğe ulaştığında erken yırtılmayı önlemek için iğneler eklenir. Yumurtalar yeterli boyuta gelince iğne ile delme işlemi yapılır. Yumurtalar toplandıktan sonra rahim  zarını desteklemek için ek ilaçlar kullanılır.

Aşılama ile tüp bebek arasındaki farklar nelerdir

Aşı tedavisinde yumurtalar büyütülür ve crack ilacı enjekte edilir, daha sonra erkekten sperm alınarak laboratuvarda hazırlanır ve dişinin vücudunda döllenmenin gerçekleştiği rahime enjekte edilir.

Tüp bebekte yumurtalar laboratuvar ortamında sperm ile alınır ve döllenir, embriyo gelişimi izlenir ve uygun embriyolar rahme yerleştirilir.

Tüp bebek tedavisi boyunca nelere dikkat edilmeli

İzmir tüp bebek  hastanede kalmayı gerektirmeyen ayakta tedavidir. Hastalar normal günlük yaşamlarına devam edebilirler. İğne, hastanın kendi başına yapabileceği deri altına uygulanır. Saat ibresi çok önemlidir. Sigara içmekten, alkol almaktan, çok fazla çay ve kahve içmekten ve sağlıksız paketlenmiş gıdalardan kaçının.

Tüp bebek kaç defa denenebilir

Teorik olarak kadın menopoza girmediği ve yumurta üretmediği sürece tüp bebek deneyebilir. Sadece sperm ve yumurtalar test edilebilir.

Tüp bebek başarı oranı nedir

Tüp bebek başarı şansı her hasta için farklıdır. Hastayı değerlendirip bir oran vermekte sakınca yoktur. Ortalama başarı oranı %50 dir,%70 e kadar yükseltilebilir.

Tüp bebek tedavisi ne kadar sürer

Tüp bebek tedavisi adet döngüsünün 2-3 günü. Yumurta gelişiminin işlenmesi yaklaşık 10 ila 12 gün sürer. Transfer süresi yaklaşık 15-20 gündür. Ayrıca adet dönemini beklemeden uygulanan veya gerekli görüldüğünde birden fazla fallop tüpünü bir siklusta tedavi eden yeni tedavi rejimleri de bulunmaktadır.

İlgili Yazılar