Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

haber haber -
8 0

Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

Mide küçültme ameliyatı da denilen tüp mide ameliyatı kapalı teknik kullanılarak midenin muz haline getirilmesi amacıyla fazla olan kısmın alınmasıdır. Gıda alımını azaltarak insülin direncini yok etme etkisine sahiptir.

Tüp Mide Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Mide küçültme yani tüp mide ameliyatları için uzman hekimlerin muayenesi sonrasında hasta uygundur tanısı konması oldukça önemlidir. Belirlenen kriterlerin dışında kalan kişilere tüp mide ameliyatı işlemi risklidir. 18 ve 65 yaş aralığı genelde uygun iken altı ya da üstü olması uzman hekim onayıyla yapılır.

En Sık Hangi Mide Küçültme Ameliyatı Yapılıyor?

Günümüz teknolojisi kullanılarak en sık uygulanan mide küçültme ameliyatı tüp mide operasyonlarıdır. Bir diğer çeşidi ise gastrik bypass operasyonudur. Hastanın durumuna göre tüp mide ameliyatı yapılacak cerrahi müdahalelerde doğru yöntemlerin tercih edilmesi önem taşır.

Tüp Mide Ameliyatı Olanlar Ne Kadar Kilo Veriyor?

Genel olarak mide küçültme operasyonları 5 yıl gibi bir sürede etkisine devam eder. Bu süre zarfında hasta kilolarının %60’ını vermiş olur. Düzenli beslenme ve egzersiz beraberinde olması halinde kalıcı bir şekilde zayıflama oluşabilir.

Tüp Mide Ameliyatı Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

Mide küçültme operasyonları için alt sınır 18 olup üst sınır 70 yaştır. Bu yaş sınırlarında olan kişilerin muayene sonrasında uygunlukları belirlenir.

Tüp Mide Ameliyatından Sonra Nasıl Beslenilmeli?

Tedavilerin ve zayıflama işlemlerinin başarılı bir şekilde etkilerinin devam edebilmesi için beslenme kurallarına dikkat edilmelidir. Düzenli ve sağlıklı bir beslenme olmayıp hareketsiz bir yaşam sonrasında verilen kilolar hızlı bir şekilde geri alınır.

Mide Balonu Ameliyatı Sonrası Beslenme

Obezite tedavilerinde fayda sağlayan mide balonu uygulamaları sonrasında beslenme düzeni sağlıklı bir şekilde devam etmelidir. Aksi takdirde verilen kiloların alımları kısa bir süre içerisinde gerçekleşir.

Mide Balonu Nedir?

Günümüzde risk içermeyen ve sıklıkla tercih edilen mide balonu uygulamaları mideye yerleştirilen bir balonun şişirilmesi şeklinde uygulanır. Midede yer kaplamasından dolayı kişini hızlı olarak kilo vermesine yardımcı olur.

Mide Balonu Nasıl Uygulanır?

Endoskobik bir şekilde uygulanan mide balonu mideye indirildikten sonra şişirilir. Kişinin kilo vermesini sağlayan bu yöntem kalıcı olmayıp belirlenen süre sonunda çıkarılır.

Yutulabilir Mide Balonu Neden Takılır?

Mide balonu endoskopik olarak yerleştirilirken yutulabilir olan balon hap şeklinde yutulması sonrasında midede şişerek yer kaplar. Balon işlemleri kitle endeksleri 27 üzerinde olan herkese uygulanabilir.

Mide Balonu Fiyatları

Mideye yerleştirilen balonların çeşidine, hastaya uygulanan yöntemlere ve operasyon merkezine, kullanılan malzeme kalitesine göre maliyetler farklılık gösterir. Bu nedenle sürece karar verilmesinden önce mutlaka muayene olunması önem taşır.

Obezite Tedavisi İçin Ameliyat Çeşitleri

Tedavi için uygulanan obezite ameliyatı tüp mide ve gastrik bypass olmak üzere iki ana gruba ayrılır. Kişilerin durumlarına göre doğru yöntem tercih edilmelidir.

Obezite Ameliyatı Sonrası Bilinmesi Gerekenler

Kapalı tekniklerle gerçekleşen operasyonlarda beslenme ve hareket edilmesi dışında herhangi bir hazırlık aşaması olmaz.

Obezite Cerrahisi Ameliyatı Nasıl Etkili Oluyor?

Mide ameliyatlarında hastaların uyguladıkları egzersiz ve beslenme alışkanlıkları sürecin olumlu destekçisidir.

Obezite Cerrahisi Sonrası Ne Kadar Sürede, Ne Kadar Kilo Verilir?

Obezite operasyonlarında 1- 1,5 yıl içinde ideal kiloya ulaşılması hedeflenir. Kişinin obezite ameliyatı sonrasındaki süreçte dengeli ve düzenli beslenmesi de önemli olup süreci olumlu ya da olumsuz etkileyecektir. Ameliyata girerken ki kilo ne kadar kilo veriş olacağını da etkiler.

Obezite Cerrahisi Sonrası Ne Zaman İşe Dönmek Mümkün?

Obezite ameliyatı sonrasında bir gün dinlenme yeterli olup kapalı olmasından dolayı ertesi gün iş başı yapılabilir.

İlgili Yazılar