Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ukrayna Bayraktar TB2 ile, asker taşıyan Rus helikopterini vurdu

Ukrayna Bayraktar TB2 ile, asker taşıyan Rus helikopterini vurdu

haber haber -
9 0

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş, her geçen gün iki taraf için de daha yıpratıcı bir hal alıyor. Ruslar, Çeçen birliklerle Kırım tarafından, kendi ordusu ile de Kiev üzerinden ilerlemeye çalışıyor. Fakat Ukrayna, eline ulaşan yardımlarla birlikte saldırıları püskürtmeye, hatta bölgesel olarak geri itmeye devam ediyor. Bugün ise yaşanan ilginç bir olay tüm dünya basınında yer aldı. Ukrayna ordusu, Bayraktar TB2 ile Rus helikopterini vurdu.

Rusya, Ukrayna’nın Güney-Batı tarafında yer alan Bilhorod-Dnistrovski veya tarihi adıyla Akkerman (Moldova’nın Karadeniz’e bağlanmasını engelleyen Ukrayna toprağı) ile altında kalan bölgeye girmeye hazırlanıyor.

Bu sayede Ukrayna’yı hem Doğu’dan, hem de Batı’dan sıkıştırmayı hedefliyor. Daha sonra ise Güney ve Kuzey bölgelerini ele geçirerek tüm ülkeyi abluka altına almayı planlıyor. Fakat Ukrayna ordusu bu durumun farkında olduğu için bazı önlemler alıyor.

Rusların Akkerman bölgesini ele geçirmek için kullandığı Yılan adasına bu hafta içerisinde bir kaç farklı saldırı gerçekleştirildi. Hatta burada limana yanaşan devriye botları ile yük gemilerinin ve de askeri binaların TB2’ler tarafından vurulduğu videolar paylaşıldı.

Daha sonra ise Rus Mi-8 helikopterinin iniş yapacağı anı bekledi. İçerisinde bulunan askerleri adaya bıraktıktan sonra hemen kalkış yapmayı planlayan bu sebeple de hafif şekilde hareket etmeye devam eden Rus helikopterini Bayraktar TB2 SİHA kullanarak vurmayı başardı.

 

İlgili Yazılar