Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Volkswagen açıkladı

Volkswagen açıkladı

haber haber -
7 0

Pandemi ve daha sonrasında yaşanan tedarik zinciri sorunları ile otomotiv endüstrisi büyük yara aldı. Yaklaşık iki yıldır süren bu krizin artık yavaş yavaş sonlanmasını beklerken markalardan bunun tersi yönde açıklamalar geliyor.

VW’nin Finans Direktörü Arno Antlitz, verdiği röportajda, yarı iletken tedarikinin bu yıl ve 2023’te iyileşeceğini, ancak 2025 yılına kadar tam olarak düzelmeyeceğini belirtti. Antlitz’in çip üreticileri artan taleple baş edemeyecekleri için sorunların 2024’te de devam edeceğine inandığını söyledi.

BMW CEO’su Oliver Zipse de geçtiğimiz günlerde benzer bir açıklamada bulunmuştu. Yönetici yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi:

Gelecek yıl içinde iyileşmeler görmeye başlamamızı bekliyorum, ancak yine de 2023 yılında da temel bir eksiklikle başa çıkmamız gerekecek.

Hem BMW hem de VW, tedarik sıkıntıları nedeniyle son zamanlarda birkaç günlüğüne üretimi durdurmak zorunda kaldı. Antlitz, tedarikçilerin tek vardiyada çalıştığını ve arzı sınırladığını söyledi. Bu nedenle Volkswagen’in talebi karşılamak için alternatif tedarikçiler bulmak zorunda kaldığını belirten yönetici ancak bunun yalnızca geçici bir önlem olduğunun altını çiziyor.

 

İlgili Yazılar