Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Yılın Otomobili ödülü

Yılın Otomobili ödülü

haber haber -
10 0

Otomotiv sektörünün en büyük organizasyonlarından biri olarak kabul edilen New York Uluslararası Otomobil Fuarı kapılarını açtı. Bu fuar ile birlikte bir diğer prestijli organizasyon olan Dünyada Yılın Otomobili ödülleri de sahiplerini buldu.

Hyundai IONIQ 5, finalde Ford Mustang Mach-E ve KIA EV6’yı geçerek 2022 Dünyada Yılın Otomobili ödülünün sahibi oldu. Elektrikli crossover model ayrıca Dünyada Yılın Elektrikli Otomobili ve Dünyada Yılın En İyi Tasarımı ödüllerini de topladı.

IONIQ 5, Dünyada Yılın Elektrikli Otomobili kategorisinde Audi e-tron GT ve Mercedes-Benz EQS modellerini geride bırakmayı başardı. Elektrikli model, Dünyada Yılın En İyi Tasarımı ödülünde ise KIA EV6 ve Audi e-tron GT ile mücadele etti.

Hyundai’nin Başkanı ve CEO’su Jaehoon Chang, IONIQ 5‘in gösterdiği başarılı performans hakkında şu ifadeleri kullandı:

Ioniq 5, yeni nesil akıllı mobilite çözümlerine öncülük ettiğimiz E-GMP platform teknolojileri, olağanüstü performansı, tasarım ve uzaya yönelik yaklaşımıyla bizim için çok önemli bir başarı. Oyun değiştiren EV’miz, dünya çapında giderek daha fazla çevre bilincine sahip ve talepkar tüketiciler üzerinde güçlü bir etki yarattı ve bu başarı, otomotiv endüstrisindeki elektrifikasyonunun hızlanmasına yardımcı olacak

Hyundai IONIQ 5 ödüllere ambargo koyarken diğer alanlarda da kazananlar açıklandı. Dünyada Yılın Performans Otomobili Audi e-tron GT oldu. Mercedes-Benz EQS ise Dünyada Yılın Lüks Otomobili ödülünü evine götürmeyi başardı. Toyota Yaris ise Dünyada Yılın Şehir Otomobili ödülünü kazandı.

İlgili Yazılar