Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Yüz Tanıma Sistemi

Yüz Tanıma Sistemi

haber haber -
6 0

Yüz Tanıma Sistemi

 

En kullanışlı teknolojilerden biri olan yüz tanıma sistemi geniş kullanım alanına sahiptir. Bu sistem bir dizi algoritmanın sonucu olup video ya da statik görüntüden insanları tanımayı sağlar. Kamu güvenliğini artırma, salgın ve suçları önleme yüz tanıma sisteminin kullanım amaçları arasında yer alır. Kişinin yüzünün belli kısımlarını tarayan teknoloji biyometrik veriler ile çalışır. İkizlerin bile yüzündeki ince farklılıkları görebilen yüz tanıma verileri en küçük detayına kadar işler.

 

İşyerine kurulan yüz tanıma sistemi genellikle personellerin giriş çıkışlarının takip edilmesinde kolaylık sunar. Kullanımı her geçen gün biraz daha artan bu sistem hem maliyet açısından tasarrufludur hem de güvenliğin üst düzeyde olmasını destekler. Diğer biyometrik sistemler ile kıyaslandığında başarı oranı yüksek olan yüz tanıma sistemi geçişine izin verdiği kişilere ait resimleri üç boyutlu olarak bilgisayar ortamına aktarır. Öğrenci kontrolü, üye takibi, yemekhane kontrol sistemi, izin ve giriş çıkış saatleri, fazla mesai gibi alanların hepsinde yüz tanıma rahatlıkla kullanılabilir.

 

Yüz Tanıma Sistemi Teknolojisi Nasıl Çalışır?

Kusursuz şekilde yüz tanımlama yapan teknolojiler bina geçişlerini kontrollü hale getirir. Bu amaçla kullanılan cihazların Türkçe destekli olması ve sesli geri bildirim vermesi kullanımı daha avantajlı kılar. Teknik özellikler ile donatılmış olan yüz tanıma sistemi cihazları isteğe bağlı olarak parmak izi okuma ve kart okuyucuya sahip olma gibi özelliklerle de kullanılabilir. Geçiş kontrol panelleri ile entegre olabilen sistemlerde veri akışı kesintisiz olarak sürdürülür. Yüz tarama için kullanılan kameranın lens açısı ve tarama çözünürlüğü yüksektir. Dahili bataryaya sahip olması cihazı uzun süre kullanmayı sağlar. Yüz tanıma kapasitesinin genişliği bu tür teknolojilerin her zaman daha kullanışlı ve verimli olmasına yardımcı olur.

 

İlgili Yazılar